Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zápasy štvrťfinále MS povedú arbitri z Európy a Južnej Ameriky

Na archívnej snímke Nestor Pitana. Foto: TASR/AP

Úvodný piatkový duel v Nižnom Novgorode medzi Uruguajom a Francúzskom (16.00 SELČ) povedie argentínsky rozhodca Nestor Pitana.

Moskva 5. júla (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zverila štvrťfinálové zápasy na majstrovstvách sveta v Rusku do rúk rozhodcom z Európy a Južnej Ameriky, keďže zostávajúcich osem tímov je už len z týchto konfederácií.

Úvodný piatkový duel v Nižnom Novgorode medzi Uruguajom a Francúzskom (16.00 SELČ) povedie argentínsky rozhodca Nestor Pitana. Je to jeho štvrtá nominácia vrátane otváracieho zápasu MS. Ďalší piatkový súboj Brazília - Belgicko v Kazani (20.00) povedie Srb Milorad Mazič, ktorý rozhodoval v máji finále Ligy majstrov.

Sobotňajšie štvrťfinále v Samare medzi Švédskom a Anglickom (16.00) povedie Holanďan Björn Kuipers, pre ktorého to bude štvrté stretnutie na turnaji. Brazílčan Sandro Ricii bude pískať druhý sobotňajší zápas v Soči medzi domácim Ruskom a Chorvátskom (20.00). Predtým rozhodoval v skupinovej fáze duel Chorvátska s Nigériou. Informovala o tom agentúra AP.