Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbalový klub 1. FC Kolín nad Rýnom požiadal o štátnu záruku na úver

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa riaditeľa klubu Alexandra Wehrleho by bundesligista prvé dva roky splácal iba úrok a istinu by vyrovnal v nasledujúcich štyroch rokoch.

Kolín nad Rýnom 31. marca (TASR) - Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín nad Rýnom požiadal vládu o štátnu záruku na úver vo výške 20 miliónov eur. Tým chce bundesligista kompenzovať stratu zavinenú pandémiou koronavírusu.

Podľa riaditeľa klubu Alexandra Wehrleho by bundesligista prvé dva roky splácal iba úrok a istinu by vyrovnal v nasledujúcich štyroch rokoch. "Rozhodli sme sa na poslednú chvíľu, pretože sme dúfali, že situáciu zvládneme vlastnými silami. Napokon sme však nemali inú možnosť, pretože sme zaznamenali pokles v obrate o 63 miliónov eur," citovala Wehrleho agentúra DPA.

Podľa zverejenej správy dosiahol v minulej sezóne Kolín, ktorého súčasťou je aj slovenský reprezentant Ondrej Duda, tržby 122,5 milióna eur a stratu 23,8 milióna po zdanení. Wehrle však upozornil, že vzhľadom na vývoj situácie a prázdne tribúny očakávajú zvýšenie straty na 50 miliónov.