Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prešov remizoval so Zlatými Moravcami 1:1

Obe mužstvá viac vynikali v bojovnosti ako v ofenzíve.

Prešov 10. novembra (TASR) - 1. FC Tatran Prešov remizoval v 16. kole Corgoň Ligy so Zlatými Moravcami 1:1.


Zápas sa hral v dobrom tempe. Hra však prebiehala len po šestnástky, mužstvá viac vynikali v bojovnosti ako v ofenzíve. Veľkú šancu mali domáci v 21. minúte, brankára Kuciaka však zblízka nedokázali prekonať Ševčuk ani Krajník. V 43. minúte pálil vedľa pravej žrde bránky hostí Pribula a v závere prvej časti gólový efekt nepriniesli nožničky Ševčuka.

Druhý polčas bol futbalovejší a priniesol aj viac rušn ejnších momentov. V 50. minúte dal vedúci gól Zlatých Moraviec parádnou strelou Janič. V 56. min veľkú šancu Furtadovi zlikvidoval brankár Diviš. Prešovčania sa potom usilovali o vyrovnanie stavu, ale vo finálnej fáze sa im však dlho nedarilo presadiť sa. V 77. minúte po akcii Kostadinova po pravej strane si hostia dali vlastný gól Bortelom. O päť minút neskôr po centri Janiča zo štandartnej situácie opečiatkoval brvno prešovskej bránky Bernáth. Prešovčania, aj keď sa snažia hrať ofenzívne, trpia na nekvalitnú koncovku. Preto ani v tomto zápase nebodovali naplno.

Reakcie trénerov po zápase:

Angel Červenkov, tréner Prešova: "Naše mužstvo chcelo vyhrať. Začali sme dobre, naša hra bola aktívna a agresívna. Šance mali Ševčuk a Pribula. V druhej časti sme chceli zvýšiť tempo i agresivitu, dostali sme však gól a súper mal aj ďalšie príležitosti. Urobil som malý risk, zmenil som taktickú schému, dal som do hry ofenzívnych hráčov. Keď však nemáme kvalitnú koncovku, nemôžeme získavať body."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Na ťažkom teréne bol prvý polčas vyrovnaný a veľmi bojovný. Prešov sme nepustili do veľkých šancí, ale ani jeho bránku sme neohrozili. V druhom polčase sa hral lepší futbal, ujali sme sa vedenia. Škoda, že sme nedali druhý gól, lebo šance sme naň mali. Mali sme na to, aby sme zápas dotiahli do víťazného konca. Nakoniec Prešov vyrovnal vlastným gólom a tak musíme byť spokojní aj s bodom."


1. FC Tatran Prešov - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0)

Góly: 77. Bortel (vlastný) - 50. Janič.
Rozhodoval: Valášek, ŽK: Pribula, Lipták, Krajník - Majerník,
Počet divákov: 1035
Zostavy a striedania:

Tatran Prešov: Diviš - Bartek (78. Adam), P. Petráš, Krajník, Kolbas - Zošák, Lipták - Jakovlev (64. Kostadinov), Marcin, Pribula (57. Guba) - Ševčuk

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Bortel, Majerník, Chren - Obročník - Orávik, Škvarka, Kováč (74. Pavlovič), L. Janič (86. Mihálik)- Furtado (65. Bernáth)