Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

AC i Neapol využili ďalšie zaváhanie Interu, Osimhen:Veríme v Scudetto

Futblista Neapola Victor Osimhen Foto: TASR/AP

Inter v základnej zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom prehrával vo vyrovnanom zápase na San Sire od 50. minúty, keď sa presadil Lucas Torreira.

Miláno 20. marca (TASR) - Trápenie futbalistov Interu Miláno pokračovalo aj v 30. kole talianskej Serie A, v ktorom obhajcovia trofeje iba remizovali doma s Fiorentinou 1:1. Ich ďalšie zaváhanie využili obaja súperi v boji o titul. Mestský rival AC vyhral v Cagliari 1:0 a pred reprezentačnou prestávkou vedie o tri body pred Neapolom, ktorý si doma poradil s Udinese 2:1. "Nerazzurri" strácajú osem kôl pred koncom na lídra šesť bodov, ale majú jeden duel k dobru.

Inter v základnej zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom prehrával vo vyrovnanom zápase na San Sire od 50. minúty, keď sa presadil Lucas Torreira. O päť minút vyrovnal Denzel Dumfries a domáci si v ďalšom priebehu vytvorili niekoľko šancí na víťazstvo, no nakoniec vydolovali len jeden bod. Zverenci trénera Simoneho Inzaghiho sa trápia už dlhodobo a od februára vyhrali v lige len jediný duel nad poslednou Salernitanou. Zo siedmich zápasov Serie A majú bilanciu 1-4-2 a počas tohto obdobia vypadli aj z Ligy majstrov s FC Liverpool.

"Robilo by mi to väčšie starosti, ak by si tím nevytváral šance," zmietol zo stola otázky na zlú formu Inzaghi: "V druhom polčase sme ich mali veľa. Možno sme nedosiahli výsledok, aký sme chceli, ale tím bol kreatívny."

Pred Inzaghiho zverencami navyše stojí ďalšia veľká skúška, po reprezentačnej pauze sa najbližšie predstavia na pôde štvrtého Juventusu Turín, ktorý mohol v nedeľňajšom zápase so Salernitanou stiahnuť manko na Inter na jediný bod a natiahnuť svoju 15-zápasovú ligovú sériu bez prehry (10-5-0). "Nedokázali sme vyhrať a to je naozaj hanba. Som sklamaný, pretože sme chceli tri body," strelec vyrovnávajúceho gólu volil po remíze oveľa ostrejšie slová ako jeho tréner. "Tento zápas bol podobný, ako viacero z našich uplynulých stretnutí. Vytvorili sme si šance, ale nedali sme góly. Nie je to iba o útočníkoch, ale o celom tíme. Keď sa vrátime z národných tímov, tak nás hneď čaká Juventus. Musíme predviesť kvalitný výkon," povedal Dumfries pre oficiálnu stránku klubu.

Ďalšie zaváhanie Interu využili hráči AC. V súboji na Sardínii mali viac z hry aj šancí a po góle Ismaela Bennacera natiahli svoju víťaznú sériu v lige na tri zápasy a sériu bez prehry na osem duelov (5-3-0). Zverenci trénera Stefana Pioliho si opäť zvýšili šance na zisk prvého Scudetta pre klub od roku 2011, i keď ich v nadstavenom čase zachránilo brvno po hlavičke Leonarda Pavolettiho. Víťazstvo hostí zatienili rasistické pokriky domácich divákov, ktorí ich po záverečnom hvizde smerovali na oslavujúcich Mikea Maignana a Fikaya Tomoriho. Následne sa strhla aj šarvátka na ihrisku, do ktorej sa zapojili viacerí hráči a funkcionári. Portál Football-Italia informoval, že prezident domáceho klubu Tommaso Giulini už vystavil doživotný zákaz trom fanúšikom.

Na snímke v popredí alžírsky stredopoliar Milána Ismaël Bennacer oslavuje gól v zápase 30. kola talianskej Serie A vo futbale Cagliari Calcio - AC Miláno (0:1) v sobotu 19. marca 2022.
Foto: TASR/AP


Nie je možné, že počúvame takéto urážky,´ povedal mi Maignan. Je to prvýkrát, čo takto zareagoval, a to znamená, že sa stalo naozaj niečo zlé, čo sa stať nemalo. Tomori hovoril to isté," povedal Pioli pre DAZN.

Hrdinom Neapola v súboji s Udinese bol Victor Osimhen, ktorý v priebehu jedenástich minút v druhom polčase otočil skóre zápasu a tím spod Vezuvu posunul na druhé miesto tabuľky, o tri body za AC. Nigérijský útočník verí, že SSC môže tento rok získať vysnívaný titul. Bol by prvý od čias Diega Maradonu. "Veríme v Scudetto a budeme bojovať až do konca. Tím ukázal, že má silu i charakter," povedal Osimhen pre oficiálnu stránku klubu. V domácom drese odohrať celý zápas slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.