Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

AC Miláno zvýšilo náskok na čele, Ibrahimovič je späť po mesiaci a pol

Zlatan Ibrahimovič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ibrahimovič prišiel na ihrisko v 85. minúte už za rozhodnutého stavu.

Miláno 10. januára (TASR) - Futbalisti AC Miláno si upevnili vedúcu pozíciu v talianskej lige, keď v sobotu večer zdolali FC Turín 2:0. Po mesiaci a pol sa do zostavy milánskeho tímu vrátil Zlatan Ibrahimovič, švédsky kanonier nastúpil na záverečných päť minút.

Miláno minulý víkend po prehre s obhajcom titulu Juventusom Turín prišlo o 27-zápasovú sériu bez prehry, ale opäť naskočilo na víťaznú vlnu. O zisku troch bodov rozhodli jeho hráči už v prvom polčase, keď sa presadili Rafael Leao a z jedenástky Franck Kessie.

Ibrahimovič prišiel na ihrisko v 85. minúte už za rozhodnutého stavu. Švédsky útočník nastúpil prvýkrát od 22. novembra, keď strelil proti Neapolu dva góly, ale nedohral pre zranenia stehna a lýtka. "Lekári mu dali zelenú a chcel som ho aspoň na krátko poslať na ihrisko," povedal podľa agentúry AFP tréner "rossoneri" Stefano Pioli.

Tridsaťdeväťročný Švéd strelil v šiestich zápasoch, ktoré pred zranením odohral, desať gólov. "Je dôležité, že svalové problémy sú za ním, s jeho návratom naša sila výrazne vzrastie," dodal kormidelník AC.