Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Africká futbalová konfederácia odsúdila výroky prezidenta Neapola

Aurelio De Laurentiis, archívna snímka. Foto: TASR/AP

De Laurentiis nedávno vyhlásil, že už nechce v tíme nových hráčov z Afriky, ak predtým nepodpíšu vyhlásenie o zrieknutí sa štartu na Africkom pohári národov (APN).

Káhira 7. augusta (TASR) - Africká futbalová konfederácia (CAF) ostro odsúdila výroky prezidenta talianskeho klubu SSC Neapol, ktoré vyriekol v súvislosti s uvoľňovaním hráčov na africký kontinentálny šampionát. V oficiálnej reakcii na slová Aurelia de Laurentiisa žiada voči nemu začať disciplinárne konanie.

De Laurentiis nedávno vyhlásil, že už nechce v tíme nových hráčov z Afriky, ak predtým nepodpíšu vyhlásenie o zrieknutí sa štartu na Africkom pohári národov (APN). Ten sa zvyčajne koná začiatkom roka, keď sú európske ligové súťaže v plnom prúde a Neapolu tak v minulej sezóne pre reprezentačné povinnosti dlhšie chýbali Senegalčan Kalidou Koulibaly, Kamerunčan Frank Zambo-Anguissa či Nigérijčan Victor Osimhen.

"CAF šokovali nezodpovedné a neprijateľné poznámky prezidenta Neapolu, pána Aurelia De Laurentiisa, o afrických hráčoch a Africkom pohári národov. Verejným vyhlásením, že hráči, ktorí podpíšu zmluvu s Neapolom, sa musia zrieknuť účasti na Africkom pohári národov, pravdepodobne porušil článok disciplinárneho poriadku UEFA. CAF preto vyzýva UEFA, aby voči nemu začala disciplinárne konanie," znie podľa DPA v oficiálnom vyhlásení strešnej organizácie afrického futbalu.

Najbližšie sa má Africký pohár národov uskutočniť v januári 2024 v Pobreží Slonoviny.