Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Africká futbalová konfederácia podporila dvojročný formát MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prezident FIFA Gianni Infantino dúfa, že na decembrovom zasadnutí strešnej organizácie svetového futbalu sa nájde riešenie, ako častejšie organizovať svetový šampionát.

Káhira 26. novembra (TASR) - Africká futbalová konfederácia (CAF) v piatok podporila rozhodnutie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) podniknúť štúdiu uskutočniteľnosti dvojročného formátu MS vo futbale.

CAF je prvou kontinentálnou federáciou, ktorá oficiálne a verejne podporila kontroverzný plán usporiadať majstrovstvá sveta vo futbale každé dva roky. Svoj kontinentálny Africký pohár národov (APN) organizuje v rovnakom tempe. Na mimoriadnom zhromaždení v Káhire tiež odhlasovala založenie Superligy pre africké kluby.

Prezident FIFA Gianni Infantino dúfa, že na decembrovom zasadnutí strešnej organizácie svetového futbalu sa nájde riešenie, ako častejšie organizovať svetový šampionát. Návrh usporiadať ho každé dva roky sa však stretol s nevôľou medzi klubmi i hráčmi. Súčasný štvorročný model funguje od roku 1930. Informácie priniesla agentúra AFP.