Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

AHL: Pánik pomohol gólom a asistenciou k výhre Chicaga

Na archívnej snímke Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Pánik v zápase vyslal celkovo štyri strely, odsedel si dve trestné minúty a nazbieral dva plusové body, vyhlásili ho druhú hviezdu stretnutia.

New York 9. júna (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik mal výrazný podiel na víťazstve Chicaga Wolves na ľade Stocktonu Heat 3:0 v treťom zápase finále Západnej konferencie AHL. K úspechu hostí pomohol v noci na štvrtok gólom a asistenciou. Wolves vedú v sérii 3:0 na zápasy a už len jedno víťazstvo ich delí od postupu do finále play off.

Pánik v závere druhej tretiny otvoril skóre duelu, keď sa po prihrávke Stefana Noesena presadil strelou bez prípravy z ľavého kruhu na buly. Jeho presný zásah sa napokon ukázal byť víťazný. Bol to Pánikov premiérový gól v tohtoročných bojoch o Calderov pohár, prvý v AHL od 22. apríla. V ôsmich dueloch play off nazbieral päť kanadských bodov (1+4). Slovenský krídelník v závere ešte asistoval pri zásahu Noesena do prázdnej bránky. Pánik v zápase vyslal celkovo štyri strely, odsedel si dve trestné minúty a nazbieral dva plusové body, vyhlásili ho druhú hviezdu stretnutia.

V ňom sa predstavil aj jeho krajan Martin Pospíšil, ktorý si v drese Stocktonu pripísal dva strelecké pokusy a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Adam Ružička nehral. Chicago by sa v prípade postupu stretlo v boji o Calder Cup s víťazom finálovej série Východnej konferencie, v ktorej vedie tím Springfield Thunderbirds nad Lavalom Rocket 2:1 na zápasy.