Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Ajax po vzájomnej dohode predčasne ukončil Blindov kontrakt

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Vedenie Ajaxu predčasne ukončilo Holanďanov kontrakt po vzájomnej dohode, aby mohol zamieriť do nového klubu ako voľný hráč ešte počas zimného prestupového obdobia.

Amsterdam 27. decembra (TASR) - Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam v utorok predčasne rozviazal kontrakt s obrancom Daley Blindom. Jeho zmluva mala oficiálne vypršať na konci prebiehajúcej sezóny.

Vedenie Ajaxu predčasne ukončilo Holanďanov kontrakt po vzájomnej dohode, aby mohol zamieriť do nového klubu ako voľný hráč ešte počas zimného prestupového obdobia. "S Blindom sme rokovali počas posledných dní a dospeli sme k vzájomnej dohode o ukončení jeho pôsobenia v klube. Verím, že si nájde nový tím už v zimnom prestupovom období a ukončí tam jeho úspešnú kariéru," citovala agentúra DPA výkonného riaditeľa Ajaxu Edwina van der Sara.

Tridsaťdvaročný obranca odštartoval svoju profesionálnu kariéru v roku 2008 v Ajaxe, kde odohral viac ako 300 zápasov a sedemkrát s tímom získal titul holandskej domácej súťaže. V tejto sezóne nastúpil do 13 stretnutí, pričom v 11 prípadoch figuroval v základnej zostave.