Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ajax trinástimi gólmi vylepšil strelecký rekord po 48 rokoch

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Ajax sa pred nedeľnými zápasmi posunul na čelo tabuľky, zo šiestich duelov päťkrát vyhral a raz prehral. Zároveň si vylepšil skóre na 24:3.

Venlo 24. októbra (TASR) - Futbalisti Ajaxu Amsterdam prekonali po 48 rokoch svoj vlastný strelecký rekord v holandskej najvyššej súťaži Eredivisie. Venlo rozstrieľali v sobotňajšom zápase 6. kola na jeho trávniku 13:0. Domáci sa "rozsypali" v druhom polčase, ktorý prehrali 0:9.

Doteraz dal najviac gólov v holandskej lige kolektív okolo Johana Cruyffa. V máji 1972 zvíťazil Ajax nad Vitesse Arnhem 12:1. O niekoľko dní neskôr nielenže amsterdamský klub získal domáci titul, ale aj obhájil prvenstvo v Európskom pohári majstrov, predchodcovi Ligy majstrov.

O päť z trinástich zásahov sa v sobotu postaral reprezentant Burkiny Faso Lassina Traore. Napodobnil tak ďalšieho významného holandského hráča histórie Marca van Bastena, ktorý za Ajax strelil päť gólov naposledy. Bolo to ešte v roku 1985.

Ajax sa pred nedeľnými zápasmi posunul na čelo tabuľky, zo šiestich duelov päťkrát vyhral a raz prehral. Zároveň si vylepšil skóre na 24:3. Informácie pochádzajú z agentúry AFP.