Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Alaphilippe triumfoval v 2. etape Tirreno - Adriatico, Sagan zaostal

Francúz Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step. Foto: TASR/AP

Slovák Peter Sagan (Bora-hansgrohe) sa do súboja o víťazstvo nezapojil, z balíka si vystúpil dvadsať kilometrov pred cieľom.

Pomarance 14. marca (TASR) - Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe z tímu Quick-Step zvíťazil vo štvrtkovej druhej etape pretekov Tirreno - Adriatico. Na 189 km trati z Camaiore do Pomarance obsadil druhé miesto Belgičan Greg Van Avermaet (CCC), tretí skončil Talian Alberto Bettiol (EF Education First).

Trojnásobný majster sveta sa do súboja o víťazstvo nezapojil pre technické problémy. "Peter dostal defekt v zjazde približne pätnásť kilometrov pred cieľom a nebolo už možné, aby sa vrátil do hlavnej skupiny," povedal športový riaditeľ tímu Enrico Poitschke podľa oficiálnej webstránky Bory-hansgrohe.

Sagan pred pretekmi bojoval s črevnou virózou, ktorá sa takisto podpísala pod jeho výkon. "Aj keď som ešte stále slabý, tak cítim, že sa pomaly zlepšujem. V druhej etape som chcel zabojovať o najvyššie priečky, ale nanešťastie som dostal defekt v zjazde 15 kilometrov pred cieľom. Keď som naskočil po výmene defektu, už bolo nemožné dostať sa späť do pelotónu. Opäť to skúsime zajtra," uviedol Sagan na svojej facebookovej stránke.

V celkovom poradí sa dostal do vedenia Brit Adam Yates z tímu Mitchelton-Scott, Sagan na neho stráca zo 143. miesta 12:54 min.

výsledky 2. etapy (Camaiore - Pomarance, 189 km):


1. Julian Alaphilippe (Fr./Qucik-Step) 4:48:09 h, 2. Greg Van Avermaet (Bel./CCC), 3. Alberto Bettiol (Tal./EF Education First), 4. Tiesj Benoot (Bel./Lotto Soudal), 5. Adam Yates (V. Brit./ Mitchelton-Scott), 6. Nicola Conci (Tal./Trek-Segafredo), 7. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma), 8. Wout Poels (Hol./Sky), 9. Jakob Fuglsang (Dán./Astana), 10. Tim Wellens (Bel./Lotto Soudal) všetci rovnaký čas ako víťaz