Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Albánci odsúdili incidenty, no Poliakov obvinili z provokácií

Poľský futbalista Karol Swiderski (vľavo) sa drží za hlavu, pretože fanúšikovia hádžu predmety po strelení gólu v zápase I-skupiny Albánsko - Poľsko kvalifikácie na MS 2022 vo futbale v Tirane 12. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Zápas v Tirane na chvíľu prerušili po tom, čo skóroval v 77. minúte hráč Poľska Karol Swiderski. Fanúšikovia následne začali hádzať na ihrisko fľaše.

Tirana 14. októbra (TASR) - Albánska futbalová federácia vo štvrtok síce odsúdila neprístojnosti vlastných fanúšikov v kvalifikačnom súboji MS 2022 s Poľskom, súčasne ale obvinila poľských priaznivcov z provokácií. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) už informovala, že incidenty vyšetrí.

Zápas v Tirane na chvíľu prerušili po tom, čo skóroval v 77. minúte hráč Poľska Karol Swiderski. Fanúšikovia následne začali hádzať na ihrisko fľaše. Poliaci, ktorí v súboji I-skupiny zvíťazili 1:0, na chvíľu opustili ihrisko, vrátili sa však a duel dohrali. "Incidenty samozrejme nectia organizátorov ani fanúšikov. Na štadióne bolo 22.000 výborných divákov a niekoľko individualít, ktoré pokazili všetky dobré veci," citovala agentúra AP z oficiálneho stanoviska albánskej asociácie. Tá tiež obvinila z provokácií priaznivcov hostí, ktorí "neustále hádzali objekty do dvoch domácich sektorov".

"Nemáme násilných fanúšikov. Nemali sme s nimi problémy ani v minulosti," dodáva sa v komuniké. V máji budúceho roka sa v Tirane bude konať finálový zápas Európskej konferenčnej ligy UEFA.