Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Alcaraz je podľa Djokoviča momentálne najlepší hráč: Je výnimočný

Na archívnej snímke z 8. mája 2022 španielsky tenista Carlos Alcaraz sa teší po výhre nad Nemcom Alexandrom Zverevom vo finálovom zápase mužskej dvojhry na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Foto: TASR/AP

Alcaraz sa posunul vďaka triumfu v Madride vo svetovom rebríčku na šieste miesto, čím dosiahol doterajšie kariérne maximum.

Belehrad 10. mája (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič označil Carlosa Alcaraza za momentálne najlepšieho hráča na svete. Devätnásťročný Španiel zdolal v nedeľnom finále turnaja v Madride olympijského šampióna Alexandra Zvereva 6:3, 6:1 a vybojoval už svoj piaty titul na profesionálnom okruhu. Zároveň sa stal druhým najmladším hráčom v histórii s dvoma titulmi na podujatiach ATP Masters 1000.

"Určite je výnimočný. Už teraz, ako tínedžer, prekonáva mnoho rekordov - vyhral dva turnaje Masters a niekoľko 'päťstoviek'. Momentálne je to nepochybne najlepší hráč na svete," nešetril Djokovič chválou na adresu svojho súpera, ktorý ho vyradil v madridskom semifinále po postupe cez grandslamového rekordéra Rafaela Nadala. "Jeho vyrovnávanie sa s tlakom a pokoj boli počas nášho duelu pôsobivé. Ako hráč ukázal komplexnosť, dokáže hrať ofenzívne i defenzívne," dodal súčasný líder svetového rebríčka ATP pre DPA.
Na archívnej snímke zo 7. mája 2022 španielsky tenista Carlos Alcaraz (vpravo) si podáva ruky so Srbom Novakom Djokovičom po víťazstve v semifinále dvojhry na turnaji ATP v Madride.
Foto: TASR/AP

Alcaraz sa posunul vďaka triumfu v Madride vo svetovom rebríčku na šieste miesto, čím dosiahol doterajšie kariérne maximum. Podľa vlastných slov však mieri ešte vyššie. "Myslím si, že už som pripravený získať grandslamový titul," povedal v rozhovore pre televíziu Tennis TV. S cieľom oddýchnuť si a dobre sa pripraviť na Roland Garros vynechal prebiehajúce podujatie v Ríme. Antukový vrchol sezóny v Paríži štartuje 22. mája, vlani tam vypadol v treťom kole.