Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Alcaraz po triumfe v Madride: Splnil sa mi detský sen

Na archívnej snímke španielsky tenista Carlos Alcaraz v Madride 7. mája 2022. Foto: TASR/AP

Vo finále zdolal ako turnajová sedmička tretieho nasadeného obhajcu titulu Nemca Alexandra Zvereva.

Madrid 8. mája (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa stal víťazom dvojhry na podujatí ATP Masters 1000 v Madride. Vo finále zdolal ako turnajová sedmička tretieho nasadeného obhajcu titulu Nemca Alexandra Zvereva hladko 6:3, 6:1. Iba devätnásťročný Španiel získal piatu trofej na ATP Tour, druhú z turnajov Masters. V apríli nenašiel premožiteľa v Miami.

Alcaraz predĺžil svoju šnúru víťazstiev proti hráčom elitnej svetovej desiatky na sedem. V Madride predviedol spanilú jazdu. Vo štvrťfinále vyradil svojho slávneho krajana Rafaela Nadala a v semifinále po trojsetovej bitke svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča. Potvrdil tak skvelú formu pred blížiacim sa antukovým vrcholom sezóny Roland Garros v Paríži.

"Splnil sa mi detský sen. Od siedmich či ôsmich rokov som sledoval turnaj v Madride a v kútiku duše som veril, že ho raz vyhrám," uviedol Alcaraz, ktorý bude v pondelok figurovať na šiestom mieste rebríčka ATP - najvyššie v kariére. Zverev zložil súperovi kompliment. "Carlos, momentálne si najlepší tenista na svete. Je skvelé, že sa zrodila takáto superstar. Som presvedčený o tom, že budeš raz svetovou jednotkou a získaš veľa grandslamových titulov," povedal olympijský šampión z OH 2020 v Tokiu. .

Muži - dvojhra - finále:


Carlos Alcaraz (Šp.-7) - Alexander Zverev (Nem.-3) 6:3, 6:1