Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Alfredsson posilní švédsky tím na hokejových MS

Daniel Alfredsson na snímke Foto: TASR/AP

Alfredsson vo svojej 16. zámorskej sezóne dotiahol senátorov do play off NHL, ale tam v 1. kole vypadli s Gáboríkovým New Yorkom Rangers.

Štokholm 30. apríla (TASR) - Dobrou správou pre priaznivcov švédskeho hokeja po sérii piatich prehier národného tímu je fakt, že Daniel Alfredsson potvrdil účasť na svetovom šampionáte. Príchod 39-ročného lídra Ottawy Senators potvrdil generálny manažér tímu Tre kronor Johan Garpenlöv.

Alfredsson vo svojej 16. zámorskej sezóne dotiahol senátorov do play off NHL, ale tam v 1. kole vypadli s Gáboríkovým New Yorkom Rangers (3:4 na zápasy). "Okamžite ako sme vypadli z play off som hovoril s Erikom Karlssonom, že či sa necíti na štart na majstrovstvách sveta," povedal Alfredsson pre portál IIHF.com: "Povedal som mu, že sa cítim dobre a pôjdem do toho. Týždeň som si oddýchol po slabom otrase mozgu, teraz so pripravený zabrať."

Útočník Alfredsson tak bude najstarším reprezentantom na svetovom šampionáte vo švédskej histórii. Legendárny Börje Salming totiž štartoval v Štokholme na MS 1989 vo veku 30 rokov. Olympijský vekový rekord však zostane naďalej u Salminga, ktorý sa na ZOH 1992 v Albertivlle predstavil vo veku 41 rokov.

Pre Alfredssona to bude siedmy svetový šampionát v kariére, ale prvý od MS 2005 v Rakúsku. V žlto-modrom drese štartoval aj na ZOH 1998, 2002, 2006 a 2010 a dvakrát na Svetovom pohári 1996 a 2004.