Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

All Star víkend bez MacKinnona a Foxa, nahradia ich Josi a Kuznecov

Na archívnej snímke hráč Colorada Avalanche Nathan MacKinnon. Foto: TASR/AP

All Star víkend v Las Vegas odštartujú v sobotu o 1.30 SEČ súťaže zručností, o 21.00 nasleduje exhibičný miniturnaj výberov divízií.

Las Vegas 31. januára (TASR) - Útočník Colorada Nathan MacKinnon a obranca New Yorku Rangers Adam Fox sa pre zranenia nepredstavia v nadchádzajúcej All Star exhibícii hokejovej NHL. Nahradia ich obranca Roman Josi z Nashvillu a center Jevgenij Kuznecov z Washingtonu.

Josi nahradil vo výbere Centrálnej divízie MacKinnona, ktorý prišiel o All Star víkend pre fraktúru tvárovej kosti a otras mozgu. Dvadsaťšesťročný center utrpel zranenie po tvrdom zákroku Taylora Halla v minulotýždňovom dueli s Bostonom (4:3 pp). Vynechal už uplynulé dva ligové zápasy a Avalanche bude chýbať aj v noci na stredu proti Arizone. Ohrozený je aj jeho štart v ďalších stretnutiach. Líder ofenzívy Colorada, ktorý nazbieral v tejto sezóne v 31 zápasoch deväť gólov a 34 asistencií, má podľa TSN zlomený nos a už absolvoval operáciu. Kapitánsku funkciu vo výbere Centrálnej divízie po ňom prevezme útočník Dallasu Joe Pavelski.

All Star víkend bude aj bez Foxa, ktorého vyradilo zranenie v hornej časti tela. Držiteľa Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu minulej sezóny zapísali "jazdci" na listinu zranených hráčov po piatkovom zápase s Minnesotou (2:3). V tíme Metropolitnej divízie ho nahradí Rus Kuznecov. All Star víkend v Las Vegas odštartujú v sobotu o 1.30 SEČ súťaže zručností, o 21.00 nasleduje exhibičný miniturnaj výberov divízií.