Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Barcelona vyhrala na pôde Atletica Madrid 1:0 a vedie o tri body

Na archívnej snímke z 27. novembra 2016 Willian José v drese Realu Sociedad. Foto: TASR/AP

Jediný gól duelu strelil v 22. minúte Ousmane Dembele po prihrávke Gaviho. V hektickom závere videli červené karty domáci Stefan Savič a Ferran Torres z Barcelony.

Madrid 8. januára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 16. kola španielskej ligy na pôde Atletica Madrid 1:0 a na čele tabuľky majú trojbodový náskok pred druhým Realom Madrid.

Jediný gól duelu strelil v 22. minúte Ousmane Dembele po prihrávke Gaviho. V hektickom závere videli červené karty domáci Stefan Savič a Ferran Torres z Barcelony. Atletico zostalo po prehre na piatom mieste tabuľky.

Rayo Vallecano podľahlo Realu Betis 1:2. V úvode zápasu otvoril skóre vlastným gólom obranca Vallecana Ivan Balliu. Domáci v 20. minúte dokázali vyrovnať zásluhou Sergia Camella, no päť minút pred koncom prvého polčasu poslal Betis znovu do vedenia Luiz Henrique. V 63. minúte poslal loptu za chrbát brankára hostí Isaac Palazon, avšak gól neplatil pre postavenie mimo hry. Betis sa po úspechu na pôde "Los Vallecanos" posunul v neúplnej tabuľke na štvrté miesto, o bod pred Atletico Madrid.

Futbalisti Deportiva Almeria podľahli na domácej pôde Realu Sociedad 0:2. V 47. minúte otvoril skóre David Silva a už o päť minút neskôr zvýšil náskok hostí jeho spoluhráč Alexander Sörloth. Hostia aktuálne figurujú v tabuľke La Ligy na treťom mieste so stratou šesť bodov na druhý Real Madrid. Sevilla doma zdolala Getafe 2:1 a dostala sa z pásma zostupu.




La Liga - 16. kolo:



Atletico Madrid - FC Barcelona 0:1 (0:1)

Gól: 22. Dembele, ČK: 90.+2 Savič - 90.+2 Torres

Rayo Vallecano - Real Betis 1:2 (1:2)

Góly: 20. Camella - 7. Balliu (vl.), 40. Henrique



Union Deportiva Almeria - Real Sociedad 0:2 (0:0)

Góly: 47. Silva, 52. Sorloth



FC Sevilla - Getafe CF 2:1 (1:0)

Góly: 36. Acuna, 80. Mir - 87. Mayoral