Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

F1: Alonso končí vo Ferrari, má namierené zrejme do McLarenu

Fernando Alonso Foto: TASR/AP

Špekulácie okolo prestupu španielskeho pilota dostali nový rozmer.

Bratislava 16. októbra (Teraz.sk) - Prekvapujúci je fakt, že stajňa z Maranella odchod svojho pilota ešte nepotrvdila. S vyjadrením prišiel niekdajší šéf tímu, Luca di Montezemolo, ktorý v rozhovore pre taliansku televíznu stanicu RAI Alonsov odchod potvrdil.

"Alonso odchádza z dvoch príčin: Jednak chce vyskúšať nové prostredie s novou motiváciou a okrem toho je vo veku, kedy už nemôže príliš dlho čakať na šancu na opätovné víťazenie," vyjadril sa di Montezemolo. "V týchto rokoch bez víťazenia trpel a myslím si, že to chce skúsiť niekde inde. Pretekári občas potrebujú nové motivácie, nové prostredia a nové stimuly. Prípad Schumachera, ktorý bol s nami mnoho rokov, je skôr unikátny."

Tím Ferrari čaká na majstrovský titul od roku 2007, kedy bol posledným majstrom sveta Kimi Räikkönen. Aktuálne patrí tímu štvrté miesto a v hodnotení jazdcov je Alonso MS na 6. mieste. Na pódium sa dostal len v Číne (3. miesto) a Maďarsku (2.). "Je sklamaný, že v posledných rokoch nevyhráva. Hľadá nové stimuly," doplnil Di Montezemolo, ktorého na šéfovskej stoličke nahradil Sergio Marchionne z materskej spoločnosti Fiat.