Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Alonso neplánuje odchod do dôchodku: Užívam si to, zostanem ešte

Fernando Alonso, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvojnásobný majster sveta (2005, 2006) necíti tlak zo strany mladých jazdcov, ktorí si hľadajú cestu do prestížneho seriálu.

Melbourne 8. apríla (TASR) - Španielsky pilot Fernando Alonso v piatok uviedol, že plánuje v seriáli F1 zotrvať ešte minimálne ďalšie dva roky. Štyridsaťročný veterán má v prebiehajúcej sezóne na konte dva body a od roku 2001 štartoval v 335 pretekoch, čo je druhý najvyšší počet v histórii. Na čele poradia by mal na jeseň predbehnúť rekordéra Kimiho Räikkönena (349).

Dvojnásobný majster sveta (2005, 2006) necíti tlak zo strany mladých jazdcov, ktorí si hľadajú cestu do prestížneho seriálu. Spolu s tímovým kolegom Estebanom Oconom ich miesta vo francúzskom Alpine najviac "ohrozuje" Oscar Piastri. Dvadsaťjedenročný pretekár vo svojej premiérovej sezóne triumfoval vlani vo Formule 2 a rok predtým premenil na titul aj svoj debut vo Formule 3. V Alpine zatiaľ zastáva pozíciu náhradníka.

"Myslím si, že keby som mal 25 rokov, neviedli by sme tento rozhovor. V skutočnosti je to však o forme, nie o veku. Vlani sa mi darilo, uvidíme, ako to bude v tomto roku," uviedol Alonso počas Veľkej ceny Austrálie. "Chcem ďalej pretekať, viem, že som rýchly a užívam si to. Zostanem ešte o pár rokov dlhšie, dva alebo tri," dodal pre agentúru AFP. Vlani v novembri dosiahol v Katare prvé pódiové umiestenie po vyše siedmich rokoch, z ktorých dva bol mimo diania v kráľovskom motošporte.