Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bobistka Meyersová Taylorová opustí karanténu a začne trénovať

Elana Meyersová-Taylorová Foto: TASR/AP

Pre televíznu stanicu NBC Meyersová Taylorová potvrdila, že v nedeľu ráno opustí karanténny hotel, presťahuje sa do normálneho ubytovania a začne trénovať.

Peking 5. februára (TASR) - Americká bobistka Elana Meyersová Taylorová v sobotu oznámila, že ukončí v dejisku ZOH 2022 v Pekingu karanténu a začne sa pripravovať na súťaže. Pre utorňajší pozitívny test na koronavírus nemohla byť vlajkonosičkou výpravy USA na otváracom ceremoniáli a zastúpila ju rýchlokorčuliarka Brittany Boweová.

Pre televíznu stanicu NBC Meyersová Taylorová potvrdila, že v nedeľu ráno opustí karanténny hotel, presťahuje sa do normálneho ubytovania a začne trénovať. Oficiálne tréningy v monoboboch sa začnú 10. februára, súťaž je na programe 13. februára. Tréningy v dvojboboch sa začnú 14. februára a boje o medaily v nich 18. februára.

Tridsaťsedemročná Meyersová Taylorová získala medailu v dvojboboch na predchádzajúcich troch ZOH, v zbierke má dve striebra a jeden bronz. V tejto sezóne triumfovala v celkovom hodnotení Svetového pohára v dvojboboch i vo Svetovej sérii v monoboboch. Informovala o tom agentúra AP.