Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NFL: Kansas City po 50 rokoch v Super Bowle

Na snímke hráči New England Patriots oslavujú víťazstvo vo finále ligy amerického futbalu NFL nad Los Angeles Rams 13:3 v nedeľu 3. februára 2019. Triumfom v Super Bowle LIII získali šiestykrát trofej Vincea Lombardiho a v historickej tabuľke sa vyrovnali najúspešnejšiemu klubu Pittsburghu Steelers. Foto: TASR/AP

San Francisco po rokoch stagnácie potvrdilo v play off vynikajúcu formu, keď po základnej časti bolo druhým najlepším mužstvom.

New Yok 20. januára (TASR) - Vo finále zámorskej súťaže amerického futbalu NFL sa stretnú San Francisco 49ers s Kansas City Chiefs. Super Bowl LIV sa uskutoční v nedeľu 2. februára v Miami.

Kansas City si napravilo chuť po vlaňajšom nešťastnom konferenčnom finále (AFL), keď podľahlo New England Patriots v predĺžení. Tento rok proti Tennessee prehrávali, potom však quarterback Patrick Mahomes ukázal svoju extratriedu a priviedol tím k triumfu 35:24. Chiefs si zahrajú o Super Bowl prvýkrát od roku 1970. "Je to neskutočné, zvlášť, keď sa nám podarilo postúpiť v domácom prostredí. Zatiaľ sme však nedokončili našu prácu. Vo finále dáme do toho všetko," povedal Mahomes po zápase s Titans.

San Francisco po rokoch stagnácie potvrdilo v play off vynikajúcu formu, keď po základnej časti bolo druhým najlepším mužstvom. Dominovalo aj vo finále konferencie NFL, po polčase viedlo nad Green Bay Packers 27:0 a napokon sa tešilo 37:20. Fantastický zápas zažil Raheem Mosters, ktorý sa stal prvým hráčom histórie so štyrmi behovými tochdownami a aspoň 200 yardami v play off, v nedeľu nabehal 220 yardov. "Je to surreálne. Stále nedokážem uveriť tomu, čo som dokázal," uviedol na webe NFL útočník 49ers. Svojím výkonom pomohol San Franciscu k prvej účasti v Super Bowle po siedmich rokoch, vtedy podľahlo Baltimoru.