Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Americký obranca Osburn podpísal zmluvu s Duklou Michalovce

Na snímke radosť hráčov Michaloviec po víťazstve nad Košicami vo 4. zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce v Košiciach 28. marca 2022. Foto: TASR – František Iván

Osburn odohral uplynulú sezónu v Alpskej lige v drese talianskeho tímu Ritten/Renon. V 47 zápasoch nazbieral 46 kanadských bodov za 15 gólov a 31 asistencií.

Michalovce 22. júna (TASR) - Americký hokejový obranca Zach Osburn bude v novom ročníku hrať v najvyššej slovenskej súťaži v drese HK Dukla Ingema Michalovce. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Osburn odohral uplynulú sezónu v Alpskej lige v drese talianskeho tímu Ritten/Renon. V 47 zápasoch nazbieral 46 kanadských bodov za 15 gólov a 31 asistencií. Bola to jeho prvá skúsenosť s európskym hokejom, predtým pôsobil v nižších zámorských súťažiach.

Osburn je po českom brankárovi Tomášovi Vošvrdovi druhý zahraničný hráč v kádri michalovskej Dukly. Športový manažér Marek Mašlonka nedávno avizoval, že klub čoskoro zverejní mená legionárov, s ktorými počíta do nasledujúcej sezóny. Malo by ísť najmä o hráčov zo zámoria.