Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ancelotti prirovnal Benzemu k zrelému vínu, Tuchel už neverí v postup

Na snímke zo 6. apríla 2022 Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti reaguje počas prvého zápasu štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov Chelsea Londýn - Real Madrid v Londýne. Foto: TASR/AP

Kormidelník Chelsea Thomas Tuchel po skončení duelu soptil. Šance jeho tímu na postup označil pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu (12. apríla) za nereálne.

Londýn 7. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Realu Madrid po triumfe 3:1 na pôde Chelsea Londýn v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov velebil Karima Benzemu. Carlo Ancelotti vyzdvihol líderské schopnosti francúzskeho útočníka a prirovnal ho k zrelému vínu.

Benzema na pôde obhajcu trofeje zaznamenal hetrik, rovnaký kúsok sa mu podaril aj v marcovej domácej osemfinálovej odvete proti Parížu St. Germain. "Karím každý deň dokazuje, že je viac ako líder Realu. Cíti, že má v tomto tíme čoraz dôležitejšiu úlohu. Stal sa z neho rozdielový hráč, dozrel ako víno. Je to veľká osobnosť a vzor pre všetkých," uviedol taliansky kouč pre akreditované médiá.

Repríza vlaňajšieho semifinále, v ktorom Chelsea vyradila Real po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 na Stamford Bridge, sa hrala od úvodu vo vysokom tempe. Hostia ťažili z rýchlych brejkov. Strelu Viniciusa Juniora po pätičke Benzemu ešte zastavilo brvno, no potom prišli veľké chvíle francúzskeho reprezentanta. V 21. minúte rozohral loptu do behu na Viniciusa, ten mu ju vrátil centrom na hlavu a Benzema sa presadil zvnútra šestnástky. O tri minúty neskôr prišla ďalšia rýchla akcia hostí, center Luku Modriča na päťku, kde bol medzi dvoma stopérmi Benzema a opäť hlavou rozvlnil sieť - 2:0.
Na snímke zo 6. apríla 2022 Futbalisti Realu Madrid sprava strelec tretieho gólu Karim Benzema a Vinicius Junior sa tešia z gólu počas prvého zápasu štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov Chelsea Londýn - Real Madrid v Londýne.
Foto: TASR/AP

"Rýchly prechod z obrany do útoku - to bola naša veľká zbraň. Podnikali sme kontry po čiarach, dokázali sme nájsť voľné priestory. Benzema s Viniciusom Juniorom opäť potvrdili, že sú veľmi nebezpeční, pre bránku súpera predstavujú neustálu hrozbu," dodal Ancelotti, ktorý po prekonaní koronavírusu napokon odletel do Londýna a sedel na lavičke Realu.

Hráčom Chelsea sa síce v závere prvého polčasu podarilo znížiť po hlavičke Kaia Havertza, no na začiatku druhého dejstva spravil brankár Edouard Mendy obrovský kiks pri rozohrávke, Benzema ustál súboj s obrancom a z diaľky dokonal hetrik. Z uplynulých 11 gólov Realu vsietil francúzsky kanonier 10. V tejto sezóne si v 36 zápasoch vo všetkých súťažiach pripísal na konto už 37 presných zásahov. "Na Stamford Bridge to bol pre nás jeden z magických večerov. Od začiatku zápasu sme išli za víťazstvom. Chceli sme ukázať, akú má Real Madrid silu. Dva góly v priebehu niekoľkých minút nás dostali na koňa. Už v prvom polčase som mohol zavŕšiť hetrik, no nevyužil som veľkú šancu. O to väčšiu radosť som mal z tretieho gólu, ktorý padol hneď v úvode druhého polčasu. Bol to z našej strany veľmi dobrý výkon, všetko fungovalo perfektne," mädlil si ruky Benzema.

Kormidelník Chelsea Thomas Tuchel po skončení duelu soptil. Šance jeho tímu na postup označil pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu (12. apríla) za nereálne: "Po reprezentačnej prestávke je dobrá forma fuč, nehráme na potrebnej úrovni. Pred odvetou som realista. Koľko futbalových tímov dokáže v Lige majstrov na pôde Realu Madrid zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu alebo vyhrať o tri góly?"

Jeho zverencom sa nepodarilo rehabilitovať za nečakanú domácu prehru 1:4 s nováčikom Premier League FC Brentford. "Prvý polčas bol jeden z najhorších, aký som videl v podaní Chelsea na Stamford Bridge. Bol som veľmi sklamaný. Nedokážem si to vysvetliť, lebo pred reprezentačnou pauzou sme ťahali víťaznú sériu a boli sme veľmi konkurencieschopní. V obrane sme kopili rovnaké chyby ako proti Brentfordu. V uplynulých dvoch zápasoch sme inkasovali sedem gólov a to je alarmujúce," zdôraznil frustrovaný Tuchel.