Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Andreas Žampa pôjde vo Val d'Isere aj so zlomenou rukou

Na snímke slovenský lyžiar Andreas Žampa v cieli po 1. kole obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu v stredisku Jen-čching v nedeľu 13. februára 2022. Foto: TASR/AP

Zranenie utrpel v priebehu týždňa počas tréningu a vo francúzskom stredisku bude môcť súťažiť vďaka špeciálne vyrobenej dlahe.

Val d'Isere 9. decembra (TASR) - Slovenský lyžiar Andreas Žampa sa napriek zlomenine ruky postaví na štart sobotného obrovského slalomu SP vo Val d'Isere. Zranenie utrpel v priebehu týždňa počas tréningu a vo francúzskom stredisku bude môcť súťažiť vďaka špeciálne vyrobenej dlahe. Súťaž absolvuje aj jeho brat Adam Žampa.

"Celá situácia je veľmi nešťastná, no ja sa len tak ľahko nevzdávam. Verím, že v sobotu dokážem podať čo najlepší výkon, aj napriek tomuto zraneniu. Sezóna sa ešte len začala a ja určite nechcem prísť o žiadnu z výziev, ktoré sme si s Adamom aj Teom naplánovali," uviedol Andreas Žampa v tlačovej správe.

Zlomeninu utrpel po kolízii s bránkou. "S rakúskym a nemeckým tímom sme sa v uplynulých dňoch pripravovali na ďalší Svetový pohár. Práve počas tréningu som v poslednej jazde zachytil rukou bránu. Bolesť bola okamžite intenzívna a po predošlých skúsenostiach so zlomenými prstami či zápästím, som okamžite cítil, že niečo nie je v poriadku," opísal Andreas nešťastný moment.

Vo štvrtok absolvoval prehliadku a röntgen v talianskom Merane a potom sa presunul do rakúskeho Innsbrucku. "Napriek verdiktu som odhodlaný nevzdať preteky a vydať zo seba maximum. Preto sme sa po ceste na preteky zastavili na klinike, ktorá sa špecializuje na dlahy, s ktorými sa dá súťažiť. Bolo potrebné ju vyformovať tak, aby sa zmestila do rukavice a tiež bola prispôsobená úchytu paličky," vysvetlil Andreas Žampa, ktorý sa v októbri v prvom obrovskom slalome sezóny v Söldene nedostal do druhého kola.