Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Andrej Kollár po úspešnej premiére: Pocity sú super

Andrej Kollár, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kollára po zápase vyhlásili za najlepšieho hráča Slovenska.

Krefeld 9. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Kollár odohral pri svojej premiére v reprezentačnom drese na Nemeckom pohári skvelý zápas. Nováčik vo výbere trénera Craiga Ramsayho sa v sobotu za dôveru odvďačil dvoma gólovými prihrávkami, radosť mu však pokazila prehra s Ruskom 2:3 po predĺžení.

Kollára po zápase vyhlásili za najlepšieho hráča Slovenska. "My sme podali výborný výkon, mali sme veľa šancí, škoda, že sme nevyhrali. Hrali sme tímovo, aj tréner nás pochválil," povedal mladý 20-ročný útočník. Kollár sledoval prvý zápas na turnaji proti Švajčiarsku len zo striedačky, s výkonom proti Rusku bol spokojný: "Tento výkon bol lepší, každým dňom sa zlepšujeme. Zajtra chceme vyhrať."

Kollár si svojim výkonom vypýtal šancu aj proti Nemecku, hoci pred turnajom mu tréneri oznámili, že s ním počítajú na jeden zápas. "Bol som prekvapený, že sa mi hralo dobre. Nemal som "zavarené" nohy," uviedol autor dvoch asistencií v zápase. "Pri prvom sa mi odrazil puk na hokejku, poslal som to na Adama Lišku, ten si ho vymenil s Jakubom Sukeľom, pri druhom mi prešiel puk pod nohy, len som ho kopol Filipovi Krivošíkovi."

Mladý útočník tak má za sebou vydarenú premiéru, hoci prehra ho škrela: "Pocity sú super, ale škoda, že sa prehralo." Syn bývalého slovenského reprezentanta Andreja Kollára st. si pred zápasom vymenil s otcom niekoľko postrehov: "Hovoril mi, že ak budem hrať, aby som sa ukázal v čo najlepšom svetle.

V poslednom zápase na turnaji sa Slováci stretnú s Nemeckom, o súperovi zatiaľ veľa informácií nemajú. "Nejaké úryvky z ich zápasov sme videli, ale o všetkom sa porozprávame zajtra," uzavrel Kollár.