Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Andrejčík postúpil v Tokiu do finále a má istú medailu

Medailista z paralympijských hier v Riu 2016 Samuel Andrejčík pózuje po krste knihy a DVD XV. Paralympijské hry RIO 2016 počas športového podujatia Slovenského paralympijského výboru PARÁDA 2017 v sobotu 3. júna 2017 na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Finále je na programe v stredu o 5.05 SELČ.

Tokio 31. augusta (TASR) - Slovenský reprezentant v boccii Samuel Andrejčík vybojoval pre Slovensko na paralympijských hrách v Tokiu ďalšiu medailu. V semifinále kategórie BC4 zvíťazil nad Číňanom Čeng Jüan-senom 5:2 a zahrá si o zlato. Finále je na programe v stredu o 5.05 SELČ.

Andrejčík v semifinále prehral úvodnú hru 0:2, no nezlomil sa a ďalšie sa už skončili v jeho prospech 1:0, 2:0 a 2:0. V boji o zlato sa stretne s reprezentantom Thajska Pornchokom Larpyenom. Proti tomuto súperovi nastúpil už v základnej skupine a prehral 1:4.

"Prvá zmena bola mierne roztržitá. Som rád, že som tam aspoň niečo nahádzal, aby súper nemohol bodovať viac. Mal som potom dosť dobrý reštart. Dostal som sa do vedenia, držal som si priestor a súper nemal veľmi čo zahrať. Pristihol som sa, že to beriem ako každý ďalší zápas. Vôbec mi nedochádzalo, že to je semifinále. Snažím sa koncentrovať. Verím, že aj vo finále budem platným hráčom," povedal Andrejčík pre paralympic.sk.

V utorok sa na turnaji v boccii jednotlivcov predstavili aj ďalší dvaja Slováci, no ich púť sa skončila vo štvrťfinále. Michaela Balcová nestačila v kategórii BC4 na Yuk Wing Leungovú z Hong Kongu (0:8), nad sily Róberta Mezíka v kategórii BC2 bol Japonec Hidetaka Sugimura, ktorému podľahol 1:8.

PH 2020 - boccia



štvrťfinále:

BC2 - muži: Hidetaka Sugimura (Jap.) - Róbert MEZÍK (SR) 8:1
BC4 - muži: Samuel ANDREJČÍK (SR) - Wai Yan Vivian Lau (Hong Kong) 4:1
BC4 - ženy: Yuk Wing Leungová (Hong Kong) - Michaela BALCOVÁ 8:0

semifinále:

BC4 - muži: Samuel ANDREJĆÍK (SR) - Čeng Jüan-sen (Čína) 5:2