Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Andrejčík získal cenu pre najlepšieho športovca 2021 podľa SZTPŠ

Na archívnej snímke z 10. septembra 2021 paralympionik Samuel Andrejčík počas prijatia v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Paracyklista Patrik Kuril skončil v ankete nad druhom mieste, tretie miesto získala parastrelkyňa Veronika Vadovičová.

Bratislava 21. januára (TASR) - Najlepším športovcom SZTPŠ za rok 2021 sa stal boccista Samuel Andrejčík. Dvojnásobný zlatý medailista z PH v Tokiu sa dočkal ocenenia aj medzi kolektívmi, v tejto kategórii triumfoval pár BC4 v zložení Andrejčík - Michaela Balcová - Martin Strehársky. Výsledky športových ocenení vyhlásil Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov (SZTPŠ).

Ocenili aj víťazov v kategóriách junior a člen realizačného tímu. Juniorom roka sa stal parastolný tenista Boris Trávníček, v druhej kategórii získal cenu člen realizačného tímu parahokeja Andrej Granatier. "Som rád, že sa nám po roku podarilo opäť udeľovanie ocenení SZTPŠ obnoviť a mali sme tak možnosť vyzdvihnúť mimoriadne úspechy našich športovcov, ktoré dosiahli na najvýznamnejšom športovom podujatí paralympijských hrách v Tokiu, ale tiež na majstrovstvách sveta či Európy. Všetci športovci v našom zväze si zaslúžia obdiv, keď sa aj napriek mimoriadne náročnému roku, kedy ich tréningy boli vzhľadom na rôzne opatrenia minimalizované, dokázali správne namotivovať a kvalitne pripraviť. Samozrejme, že poďakovanie patrí aj všetkým trénerom, realizačným tímom a ostatnému personálu vrátane sekretariátu SZTPŠ, ktorí prispievali k tímovej pohode", uviedol predseda SZTPŠ Ján Riapoš.
Na snímke prezident Paralympijského výboru Ján Riapoš, foto z archívu.
Foto: TASR - Martin Baumann

Do hlasovania sa zapojilo 16 športovo-technických komisií. Víťaz hlavne kategórie Andrejčík uviedol: "Posledné dva roky sa niesli v znamení neistoty. Tréningy sa presunuli z telocviční do obývačiek, sústredenia a turnaje boli zrušené a my sme sa na čas nedokázali ani stretnúť. V určitom bode sme sa obávali aj toho, že vytúžená paralympiáda, o ktorú sme bojovali tak dlho, sa ani neuskutoční. O to viac sa teším, s akým entuziazmom sme dokázali opäť vstúpiť do tréningového procesu, ako sme sa vrátili na kurty a tvrdo pracovali na tom, aby sme v Tokiu previedli to najlepšie z nás. Vyšlo to a dnes sa s úsmevom na tvári teším z dvoch tokijských zlatých paralympijských medailí."

Paracyklista Patrik Kuril skončil v ankete nad druhom mieste, tretie miesto získala parastrelkyňa Veronika Vadovičová.