Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Angličania proti Škótom s vidinou postupovej istoty

Raheem Sterling oslavuje gól so spoluhráčmi do siete Chorvátov počas zápasu základnej D-skupiny Anglicko - Chorvátsko na ME vo futbale v Londýne v nedeľu 13. júna 2021. Foto: TASR/AP

Škóti napriek ofenzívnej snahe nestačili na Česko a vzhľadom na silu Anglicka a ich ďalšieho súpera Chorvátska nie sú ich postupové vyhliadky ideálne.

Londýn 17. júna (TASR) - Futbalisti Anglicka nastúpia v piatok od 21.00 SELČ v Londýne proti Škótsku s cieľom zabezpečiť si postup do osemfinále ME 2020. Pred zápasom s ostrovným rivalom sa naladili cenným víťazstvom nad Chorvátskom 1:0 a proti Škótom sú favorit. Tí by naopak radi napravili prehru 0:2 s Českom.

Angličania pokračujú vo víťaznom ťažení a v súčte zápasov z kvalifikácie MS a prípravy pred ME majú sériu 7 víťazstiev. Počas nej dosiahli skóre 12:1 a veria si aj na Škótov. S nimi sa zatiaľ naposledy stretli v kvalifikácii MS 2018. V prvom zápase ich zdolali 3:0, v Škótsku sa zrodila remíza 2:2. Útočník Harry Kane verí, že Angličania dosiahnu proti Škótom trojbodový zisk, ktorý by pre nich znamenal istotu postupu do semifinále. "Bude to úplne iný zápas než s Chorvátskom. Pôjde o večerný zápas, čo má svoje špecifiká. My sa musíme sústrediť na svoju hru a robiť všetko na maximum," povedal.

Škóti napriek ofenzívnej snahe nestačili na Česko a vzhľadom na silu Anglicka a ich ďalšieho súpera Chorvátska nie sú ich postupové vyhliadky ideálne. Proti Anglicku musia bodovať, čo si uvedomuje aj stredopoliar John McGinn. "Na predošlý zápas už nemyslíme a pozeráme sa dopredu. Vieme, že hráme na Wembley proti Anglicku a to je vždy špeciálne. V prvom rade je pre nás dôležité víťazstvo. Myslím si, že máme dostatočnú kvalitu na to, aby sme uspeli."

D-skupina:



ANGLICKO - ŠKÓTSKO /piatok 21.00, Wembley/

Rozhodcovia: Antonio Mateu Lahoz - Pau Cebrián Devis, Roberto del Palomar (všetci Špan.)

Predpokladané zostavy:

Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Mings, Shaw - Phillips, Rice, Mount - Sterling, Kane, Foden
Škótsko: Marshall - Hendry, Hanley, Tierney - O'Donnell, McTominay, Armstrong, McGinn, Robertson - Dykes, Adams