Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Angličania sa podľa Klinsmanna často zdolajú sami negatívnou náladou

Jürgen Klinsmann Foto: TASR/AP

"Fanúšikovia i médiá majú dve možnosti. Buď budú podporovať svoj tím, alebo mu budú robiť problémy," tvrdí Klinsmann.

Landover 30. mája (TASR) - Brzdou úspechov anglickej futbalovej reprezentácie sú často negatívne naladení fanúšikovia a médiá. Myslí si to bývalý hviezdny nemecký útočník a tréner Jürgen Klinsmann.

"Anglicko sa často zdolá samé. Nepotrebujú na to ani súpera," uviedol v utorok Klinsmann, ktorý v súčasnosti vedie výber USA.

Štyridsaťsedemročný kormidelník v tejto súvislosti vysvetlil filozofiu, ktorou sa riadil počas MS 2006 v Nemecku, kde s domácim výberom obsadil tretiu priečku. Podľa neho majú domáce médiá dve možnosti prístupu k národným tímom.

"Je to veľmi jednoduché. Vo futbalových krajinách, akými sú Brazília, Argentína, Nemecko či Anglicko, všetko záleží na tom, či a do akej miery všetci ťahajú za jeden povraz. Vtedy sme sa už pred turnajom snažili o to, aby všetci stáli za tímom a brali šampionát za svoj. Je to o celom národe, o každom jednom fanúšikovi. Nemá to byť len tím, kto sa snaží o úspech," uviedol s tým, že práve toto zvykne byť problém v Anglicku.

"Fanúšikovia i médiá majú dve možnosti. Môžu si povedať, že budú podporovať svoj tím, alebo mu naopak budú spôsobovať problémy, uvádzať ho do pochybností, negatívne komentovať či iným spôsobom komplikovať situáciu."