Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Anglických fanúšikov čaká po prílete do Ríma päťdňová karanténa

Ilustračná snímka z futbalových ME. Foto: TASR/AP

Anglickí reprezentanti odohrajú prvý zápas na EURO 2020 mimo Londýna, s Ukrajinou sa na Olympijskom štadióne v Ríme stretnú v sobotu o 21.00 h.

Rím 30. júna (TASR) - Futbaloví fanúšikovia, ktorí sa chystajú cestovať z Anglicka do Ríma na sobotňajší štvrťfinálový súboj ME s Ukrajinou, budú musieť po prílete okamžite zamieriť do päťdňovej karantény. Uviedol to šéf zdravotníckeho úradu v talianskom regióne Lazio Alessio D'Amato.

"Rád by som vám pripomenul, že z dôvodu boja s pandémiou koronavírusu a s variantom delta, je povinná päťdňová karanténa pre všetkých, ktorí pricestovali z Veľkej Británie," citovala D'Amata agentúra dpa.

Taliansko počítalo s touto možnosťou už dávnejšie a príslušný predpis vydalo už v polovici júna. Všetky osoby vstupujúce do krajiny z Veľkej Británie navyše musia absolvovať povinne aj test na koronavírus.

Anglickí reprezentanti odohrajú prvý zápas na EURO 2020 mimo Londýna, s Ukrajinou sa na Olympijskom štadióne v Ríme stretnú v sobotu o 21.00 h. Ak vo štvrťfinále uspejú, vrátia sa na semifinále a prípadné finále naspäť do Wembley.