Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Anisimová sa odhlásila z US Open, zomrel jej otec

Amanda Anisimová. Foto: TASR/AP

Anisimova našli mŕtveho v pondelok. Príčina úmrtia nebola v tej chvíli známa, podľa dostupných informácií tréner netrpel žiadnou chorobou. Ako uviedol portál tennis.life, príčinou mohol byť infarkt.

New York 20. augusta (TASR) - Americká tenistka ruského pôvodu Amanda Anisimovová nebude štartovať na grandslamovom turnaji US Open. Sedemnásťročná talentovaná hráčka sa odhlásila z podujatia po tom, čo v utorok náhle zomrel jej otec a tréner v jednej osobe Konstantin Anisimov. Informáciu potvrdil ESPN jej agent.

Konstantina Anisimova našli mŕtveho v pondelok. Príčina úmrtia nebola v tej chvíli známa, podľa dostupných informácií tréner netrpel žiadnou chorobou. Ako uviedol portál tennis.life, príčinou mohol byť infarkt.

Konstantin Anisimov sa spolu so svojou ženou Olgou a najstaršou dcérou Mariou presťahovali z Ruska do USA v roku 1998. Amanda sa o tri roky neskôr narodila v New Jersey, odmalička sa začala venovať tenisu a pod vedením svojho otca sa postupne šplhala svetovým rebríčkom. V roku 2017 sa stala juniorskou šampiónkou na US Open, tento rok sa prebojovala do semifinále na Roland Garros. Aktuálne jej patrí v rebríčku WTA 24. priečka.