Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Anton Siekel je jediný kandidát na post prezidenta SOŠV

Na snímke prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel. Foto: TASR - Martin Baumann

Jediného kandidáta má aj funkcia ombudsmana SOŠV, je ním na návrh Antona Siekela Ľubomír Fogaš, ktorý zastával pozíciu aj doteraz.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Na post prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) kandiduje ako jediný Anton Siekel. Súčasný prezident potrebuje na opätovné zvolenie získať nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných delegátov. Voľby sa uskutočnia v piatok 15. októbra.

Na 60. valnom zhromaždení v Bratislave sa budú konať voľby do všetkých orgánov SOŠV. Dozorná rada SOŠV bude v duchu stanov zvolená na päť rokov, mandát prezidenta a výkonného výboru bude trojročný do skončenia olympiády v Paríži 2024, keďže doterajšie funkčné obdobie výkonných orgánov SOŠV sa v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 vlani výnimočne predĺžilo o rok. Trvalo od novembra 2016 do októbra 2021.

Jediného kandidáta má aj funkcia ombudsmana SOŠV, je ním na návrh Antona Siekela Ľubomír Fogaš, ktorý zastával pozíciu aj doteraz. Na funkciu predsedu dozornej rady a zároveň kontrolóra SOŠV kandiduje dvojica Ján Mižúr a Jiří Jeřábek. Na deväť miest v exekutíve ašpiruje dvadsať uchádzačov, o dve miesta v dozornej rade je šesť záujemcov a na päť miest individuálnych členov, vyhradených pre osobnosti slovenského športu a olympizmu, je osem kandidátov. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky SOŠV.