Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arauja na druhý deň po hrozivej zrážke prepustili z nemocnice

Futbalista Barcelony Ronald Araujo leží v bolestiach na trávniku . Foto: TASR/AP

V 60. minúte sa stopér domácich zrazil hlavou s vlastným spoluhráčom Gavim a desať minút ho ošetrovali.

Barcelona 11. mája (TASR) - Uruguajského futbalistu Ronalda Arauja z FC Barcelona, ktorý utrpel v utorkovom ligovom zápase so Celtou Vigo na Camp Nou (3:1) otras mozgu, prepustili už na druhý deň z nemocnice. Povolenie odísť domov dostal od lekárov po absolvovaní testov. Tie podľa AP priniesli uspokojivé výsledky jeho zdravotného stavu.

V 60. minúte sa stopér domácich zrazil hlavou s vlastným spoluhráčom Gavim a desať minút ho ošetrovali. Priamo na ihrisko dorazila sanitka, ktorá ho odviezla do nemocnice, kde sa podrobil lekárskym testom. Araujo po zrážke ešte pár okamihov vyzeral byť v poriadku, potom však spadol a zrejme stratil vedomie. Hráči vytvorili na trávniku koridor, rovnako ako vlani počas zápasu medzi Dánskom a Fínskom na EURO 2020, keď skolaboval Christian Eriksen.

Dvadsaťtriročný Uruguajčan patril v náročnej barcelonskej sezóne k najlepším hráčom tímu. Nedávno v klube predĺžil zmluvu, pričom v nej má výstupnú klazulu vo výške jednej miliardy eur. Lekárske ošetrenie potreboval aj Gavi, ale ten sa do hry vrátil.