Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Argentínčan Diáz bude hrať v Plzni, opäť pod vedením Guľu

Ilustračný snímok. Foto: TASR/AP

Verím, že pomôže zvýšiť konkurenciu v tíme, uviedol na margo novej posily slovenský tréner Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

Plzeň 12. februára (TASR) - V tíme českého futbalového vicemajstra Viktoria Plzeň bude počas jarnej časti ligy pôsobiť argentínsky stredopoliar Iván Díaz, ktorý doteraz obliekal dres MŠK Žilina. Diáz prichádza do Plzne na polročné hosťovanie s možnou následnou opciou.

Portál novinky.cz informuje, že 27-ročný futbalista, ktorý v mládežníckych kategóriách hrával za River Plate i grécky Panathinaikos Atény, sa vo štvrtok pripojí k tímu. "Verím, že pomôže zvýšiť konkurenciu v tíme, " uviedol na margo novej posily slovenský tréner Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

Diáza veľmi dobre pozná, je to už tretíkrát, čo Diáz prichádza do klubu, ktorý trénuje. Od roku 2012 pôsobili spolu v Trenčíne, v roku 2016 si Diáza po jeho krátkom pôsobení v Argentíne stiahol Guľa do Žiliny. "Viktoria je špičkový klub, urobím všetko preto, aby som sa v nej presadil," uviedol Diáz pre české médiá.

U "viktoriánov" bude nosiť dres s číslom 6, teda bude mať rovnaké číslo ako slovenský stredopoliar Roman Procházka, ktorý počas zimnej prestávky odišiel z Plzne do poľského Górniku Zabrze. Plzeň odštartuje jarnú časť sezóny v nedeľu 16. februára na ihrisku Opavy.