Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Arizona poslala Kelemena na farmu do Tucsonu

Na archívnej snímke brankár Olle Eriksson Ek (vpravo) zachraňuje strelu ľavého krídelníka Arizony Coyotes Miloša Kelemena (21) počas tretej tretiny hokejového zápasu NHL. Foto: TASR/AP

Miloš Kelemen odohral vo svojej premiérovej sezóne v NHL 14 zápasov, v ktorých strelil jeden gól.

Scottsdale 15. apríla (TASR) - Klub NHL Arizona Coyotes poslal po konci sezóny slovenského hokejistu Miloša Kelemena do svojho farmárskeho tímu Tucson Roadrunners, ktorému pomôže v play off AHL.

Ako informoval web Roadrunners, spolu s Kelemenom putujú dohrať sezónu na "farmu" aj útočník Jan Jeník, obrancovia Michael Kesselring, Victor Söderström a brankár Ivan Prosvetov. Tucson má v nižšej zámorskej súťaži istotu účasti v play off. Záverečný zápas v základnej časti AHL ho čaká v noci na nedeľu, keď nastúpi proti San Jose Barracuda.

Kelemen odohral vo svojej premiérovej sezóne v NHL 14 zápasov, v ktorých strelil jeden gól. V AHL absolvoval 23-ročný krídelník 58 stretnutí v drese Roadrunners, v ktorých dosiahol bilanciu 14 gólov a 15 asistencií. Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu má s Coyotes zmluvu platnú aj pre budúcu sezónu.