Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Armstrong sa ospravedlnil zamestnancom jeho bývalej nadácie

Lance Armstrong Foto: TASR/AP Photo

Armstrong prehovorí na verejnosti po prvý raz od svojho potrestania, keď bude hosťom v šou hviezdnej moderátorky Oprah Winfreyovej.

Austin 14. januára (TASR) - Americký cyklista Lance Armstrong krátko pred prvým verejným vystúpením od zverejnenia jeho dopingového škandálu navštívil kanceláriu jeho nadácie Livestrong v texaskom Austine a ospravedlnil sa jej pracovníkom. Podľa agentúry Reuters o tom informovala hovorkyňa nadácie.

Armstrong prehovorí na verejnosti po prvý raz od svojho potrestania, keď bude hosťom v šou hviezdnej moderátorky Oprah Winfreyovej. Rozhovor pre svetoznámu talk-show sa uskutoční v pondelok v Armstrongovom dome v Austine a vysielať sa bude vo štvrtok v relácii Oprah Winfrey Network.

"Mal súkromnú konverzáciu so zamestnancami nadácie, ktorá odvádzala roky dôležitú prácu v boji s rakovinou," uviedla Katherine McLaneová a dodala, že bývalý 7-násobný víťaz Tour de France sa ospravedlnil za to, že sa vzdal postu v nadácii a hazardoval s jej dobrým menom. K žiadnemu priznaniu viny v prípade dopingových obvinení však neprišlo a Armstrong prisľúbil, že sa pokúsi napraviť reputáciu nadácie.