Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Armstrong si ešte nevydýchol, čaká ho policajné vyšetrovanie

Lance Armstrong Foto: TASR/AP

Denník USA Today priniesol informáciu, že aj úrad pre kontrolu potravín a liečiv, ktorý hral kľúčovú úlohu pri odhaľovaní dopingových škandálov v bejzbale, tiež vyšetruje Armstronga.

Los Angeles 6. februára (TASR) - Federálni vyšetrovatelia v USA naďalej aktívne vyšetrujú zdiskreditovaného amerického cyklistu Lancea Armstronga, ktorý je podozrivý zo súdnych obštrukcií, z ovplyvňovania svedkov a zo zastrašovania. Informovala o tom agentúra dpa.

Stanica ABC News uviedla, že vyšetrovatelia pokračujú vo vyšetrovaní bývalého sedemnásobného víťaza Tour de France napriek vyhláseniu Andre Birottea. Americký advokát z Južnej Kalifornie začiatkom týždňa vyhlásil, že už nebude otvárať kauzu Armstrong, ktorý už bol objektom dvojročného vyšetrovania. Birotte sa pri vyšetrovaní koncentruje na podozrenia z distribúcie drog, sprenevery a konšpirácie.

Denník USA Today priniesol informáciu, že aj úrad pre kontrolu potravín a liečiv (Food and Drug Administration), ktorý hral kľúčovú úlohu pri odhaľovaní dopingových škandálov v bejzbale, tiež vyšetruje Armstronga.

Štyridsaťjedenročnému Armstrongovi odobrali všetkých sedem titulov z Tour de Frane, pričom od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) dostal minulý roky doživotný zákaz činnosti. Armstrong sa priznal v januári k užívaniu zakázaných látok a využívaniu sofistikovaného dopingu v televíznej talk-show Oprah Winfreyovej.