Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Arsenal s osembodovým náskokom, Arteta: Ešte nebudeme nič prepočítavať

Na archívnej snímke z 23. februára 2020 v Londýne tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Mikel Arteta počas zápasu anglickej Premier League. Foto: TASR/AP

Oslavy hostí poznačil škaredý záver, keď na ihrisko vyskočil fanúšik Spurs a snažil sa kopnúť Ramsdalea po tom, čo mal brankár hostí roztržku s domácim Richarlisonom.

Londýn 16. januára (TASR) - Londýnsky Arsenal môže byť po uplynulom víkende opäť spokojnejší a jeho fanúšikovia o čosi odvážnejšie premýšľať o titule. Po prehre City v "bitke o Manchester" s United (1:2) totiž "kanonieri" svoje derby zvládli a v boji o severný Londýn zdolali Tottenhamu 2:0. Na čele tabuľky tak majú už osembodový náskok pred úradujúcim šampiónom City a skvelú formu pred sériou náročných zápasov.

"Gunners" viedli od 14. minúty, keď Thomas Partey našiel na pravom krídle Bukaya Saku, ktorý prudkou strelou z veľkého uhla prekonal Huga Llorisa. Gól nakoniec pripísali ako vlastný francúzskemu brankárovi, ktorý chcel loptu skryť do náruče, no odrazila sa mu do siete. Na 2:0 upravil ešte v prvom polčase kapitán Martin Ödegaard strelou z diaľky. Aj Tottenham si vypracoval dobré šance, no výborný duel odohral brankár Arsenalu Aaron Ramsdale, ktorý sa vyznamenal najmä pri pokusoch Kanea a Sona. Zverenci Mikela Artetu tak bodovali v dvanástom ligovom zápase po sebe, Tottenham prehral v druhom z uplynulých troch duelov.

"Páči sa mi spôsob, akým sme hrali a odvaha, ktorú sme ukázali. Všetko, čo od hráčov žiadame, sú ochotní vyskúšať. Je to skvelá partia," tešil sa Arteta, no zdôraznil, že jeho zverenci sa nemôžu radovať z výhry v derby dlho. Už v nedeľu ich totiž čaká šláger s Manchestrom United a v ďalších dvoch týždňoch dvakrát Manchester City, najprv v Pohári FA a potom aj v lige. "Výhra v derby je pre nás veľká psychologicky i emočne. Medzi klubmi je dlhá história a pre našich ľudí to znamená veľa. Sme vo skvelej pozícii a užívajme si každý moment. Zatiaľ nechcem robiť prepočty, teraz sa musíme sústrediť na United," dodal.

Oslavy hostí poznačil škaredý záver, keď na ihrisko vyskočil fanúšik Spurs a snažil sa kopnúť Ramsdalea po tom, čo mal brankár hostí roztržku s domácim Richarlisonom. "Fanúšikovia Spurs mi nadávali počas druhého polčasu, niečo som im vrátil a potom tam skočil. Je to nepríjemná pachuť, ale našťastie sa nič drastické nestalo," povedal Ramsdale. Útok fanúšika odsúdil aj domáci tréner Antonio Conte: "Vždy musíme ukazovať rešpekt jeden voči druhému. Nepáči sa mi to."