Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arsenal si udržal päťbodový náskok, Ten Hag: Musíme zmeniť mentalitu

Na archívnej snímke tréner Erik ten Hag. Foto: TASR/AP

klamaný tréner United Erik Ten Hag uviedol, že jeho tím urobil veľa chýb a zisk bodu by bol cenný.

Londýn 23. januára (TASR) - V sobotňajšom šlágri 21. kola anglickej Premier League zvíťazil Arsenal nad futbalistami Manchestru United 3:2. Londýnsky klub oplatil svojmu rivalovi prehru zo začiatku sezóny, keď "The Gunners" neuspeli na Old Trafforde (1:3). Arsenal si vďaka trojbodovému zisku udržal líderskú pozíciu v tabuľke. Bodový náskok na druhý Manchester City, ktorý zdolal Wolverhampton 3:0, sa nezmenil a zostal na piatich bodoch, pričom Londýnčania majú zápas k dobru.

Skóre derby zápasu otvorili "červení diabli", keď sa v 17. minúte jednoduchou zasekávačkou zbavil Marcus Rashford brániaceho Thomasa Parteya a strelou z približne 22 metrov poslal United do vedenia. Domáci však dokázali reagovať a už o sedem minút po presnom centri Granita Xhaku vyrovnal hlavičkou Eddie Nketiah. "To, čo robí Eddie je neuveriteľné. Dúfali sme, že to dokáže, pretože je kvalitný hráč a má výbornú mentalitu," vyzdvihol dvadsaťtriročného útočníka tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Po zmene strán sa situácia otočila. Do vedenia sa v 53. minúte dostali domáci, keď Bukayo Saka nedal šancu Davidovi de Geovi. Reakcia hostí však bola podobne promptná, ako tomu bolo v prvom polčase na strane "kanonierov". V 59. minúte zahral na hranicu malého vápna rohový kop Christian Eriksen a brankár Aaron Ramsdale vyboxoval iba na nekrytého Lisandra Martineza, ktorý hlavou vyrovnal na 2:2. Zápletku na Emirates Stadium rozlúskol až v záverečnej minúte duelu druhým gólom v zápase Nketiah, pre ktorého to bol štvrtý presný zásah v prebiehajúcom ligovom ročníku. "Bol to krásny moment, naozaj výnimočný. Tlačili sme a gól neprichádzal, podarilo sa nám to až v závere, čo bolo elektrizujúce," povedal štyridsaťročný kouč domácich.

Sklamaný tréner United Erik Ten Hag uviedol, že jeho tím urobil veľa chýb a zisk bodu by bol cenný. Keď však jeho zverenci nepokryli loptu smerujúcu na Nketiaha, na lavičke Manchestru zavládlo sklamanie: "V tej chvíli som sa cítil nahnevaný. Povedal som hráčom, že ak chceme vyhrávať trofeje, musia zmeniť mentalitu. Nie je totiž možné, aby sme v top zápase urobili tri takéto veľké chyby, z ktorých inkasujete. Za takého stavu musíte čítať hru, pretože bod bol maximum."

Arsenal natiahol sériu ligových zápasov bez prehry už na trinásť. "Kanonieri" ju odštartovali práve po septembrovej prehre s Manchestrom. Hostia našli premožiteľa po sérii šiestich duelov bez prehry. Z výhry sa tešil aj druhý tím Premier League Manchester City. Obhajca titulu zdolal na domácom ihrisku Wolverhampton Wanderers 3:0. Najväčšiu zásluhu na tom mal najlepší ligový kanonier Erling Haaland, ktorý zaznamenal štvrtý hetrik v sezóne a celkovo má na konte už 25 ligových gólov. "Tie čísla sú neuveriteľné. Žije 24 hodín pre futbal. Aj keď sa nedarí, tak dokáže podávať stabilné výkony," pochválil nórskeho zakončovateľa kormidelník "Citizens" Pep Guardiola.