Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Arsenal triumfoval v londýnskom derby, Tottenham zdolal 3:1

Futbalista Granit Xhaka z Arsenalu Londýn sa teší z gólu počas zápasu 9. kola anglickej Premier League FC Arsenal - Tottenham Hotspur 1. októbra 2022 v Londýne. Foto: TASR/AP

Vďaka triumfu v najstaršom londýnskom derby si upevnili vedenie v tabuľke.

Londýn 1. októbra (TASR) - Futbalisti Arsenalu zvíťazili v sobotnom stretnutí 9. kola anglickej Premier League nad Tottenhamom 3:1. Vďaka triumfu v najstaršom londýnskom derby si upevnili vedenie v tabuľke. Druhý Manchester City zaostáva o štyri body, no má zápas k dobru.

Skóre otvoril v 20. minúte Thomas Partey – Huga Llorisa prekonal strelou do pravého horného rohu. Po polhodine hry vyrovnal z pokutového kopu Harry Kane, no hneď po prestávke poslal domácich opäť do vedenia Gabriel Jesus. Po červenej karte pre obrancu hostí Emersona Royala poistil víťazstvo Arsenalu Granit Xhaka.

Tréner hostí Antonio Conte pristúpil následne k štyrom striedaniam, na prvej prehre Tottenhamu v sezóne to však nič nezmenilo. "Gunners" nebodovali v tejto sezóne naplno len raz – na začiatku septembra prehrali na pôde Manchestru United 1:3.



Premier League - 9.kolo:

Arsenal Londýn - Tottenham Hotspur 3:1 (1:1)

Góly: 20. Partey, 49. Jesus, 67. Xhaka - 31. Kane (z 11 m). ČK: 62. Royal (Tottenham)