Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arsenal uspel v Tottenhame 2:0 a zvýšil náskok na čele tabuľky

Futbalisti Arsenalu Londýn sa tešia po futbalovom zápase Anglického ligového pohára FC Liverpool - Arsenal Londýn, v Liverpooli 1. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Úradujúci šampión Manchester City prehral v mestskom derby na ihrisku United 1:2.

Londýn 15. januára (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili v stretnutí 20. kola anglickej Premier League na ihrisku Tottenhamu 2:0. "Kanonieri" vďaka triumfu zvýšili náskok na čele tabuľky na osem bodov, keďže úradujúci šampión Manchester City prehral v mestskom derby na ihrisku United 1:2.

Arsenal viedol od 14. minúty, keď Thomas Partey našiel na pravom krídle Bukaya Saku, ktorý strelou k bližšej tyči prekonal brankára Huga Llorisa. Tento gól zapísali ako vlastný práve tridsaťšesťročnému Francúzovi. Na konečných 2:0 pre hostí upravil ešte v prvom polčase kapitán Martin Ödegaard strelou z diaľky. Zverenci Mikela Artetu bodovali v dvanástom zápase po sebe, Tottenham prehral v druhom z uplynulých troch duelov.

Chelsea zdolala na domácom ihrisku Crystal Palace 1:0. Jediný strelec zápasu bol domáci útočník Kai Havertz, ktorý v 64. minúte prekonal brankára Vicenteho Guaitu. Hráči Chelsea triumfovali po dvoch prehrách za sebou a v tabuľke zostali na 10. mieste.

Newcastle United zvíťazil nad Fulhamom 1:0 po góle Alexandra Isaka na konci druhého polčasu. Hostia však mohli vyhrávať od 67. minúty, keď po faule Kierana Trippiera zahrával penaltu Aleksandar Mitrovič. Ten ju síce premenil, ale pri rozbehu sa pošmykol a pravou nohou si trafil loptu do ľavej. Gól tak pre dvojdotyk neplatil. Newcastle sa po triumfe dostal na priebežné 3. miesto v tabuľke o skóre pred Manchester United, ktorý ma však zápas k dobru.



Premier League - 20. kolo:



Tottenham Hotspur – Arsenal FC 0:2 (0:2)

Góly: 14. Lloris (vlastný), 36. Ödegaard



Chelsea FC – Crystal Palace FC 1:0 (0:0)

Gól: 64. Havertz



Newcastle United – Fulham FC 1:0 (0:0)

Gól: 89. Isak

/M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke/