Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Arsenal vyhral v Brentforde 3:0 a je na čele Premier League

Hráči Arsenalu oslavujú tretí gól spoluhráča Fabia Vieiru vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League FC Brentford – Arsenal Londýn vo Londýne 18. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Arsenal potvrdil úlohu favorita už v prvom polčase, keď sa presnými hlavičkami presadili William Saliba a Gabriel Jesus.

Londýn 18. septembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn zostali aj po zápasoch 8. kola na čele tabuľky anglickej Premier League. V nedeľu vyhrali na ihrisku Brentfordu hladko 3:0 a majú náskok jedného bodu pred Manchestrom City a Tottenhamom Hotspur.

Arsenal potvrdil úlohu favorita už v prvom polčase, keď sa presnými hlavičkami presadili William Saliba a Gabriel Jesus. Krátko po zmene strán zvýraznil náskok londýnskeho tímu portugalský stredopoliar Fabio Vieira parádnou ďalekonosnou strelou od žrde.

Everton si pripísal prvé víťazstvo v novej ligovej sezóne, doma si poradil s West Hamom United 1:0. Jediný gól zaznamenal francúzsky útočník Neal Maupay v 53. minúte. West Ham je so štyrmi bodmi v pásme zostupu.

Premier League - 8. kolo:


FC Brentford – Arsenal Londýn 0:3 (0:2)
Góly: 17. Saliba, 28. Jesus, 49. Vieira


FC Everton – West Ham United 1:0 (0:0)
Gól: 53. Maupay