Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Arsenal zaznamenal v dôsledku pandémie stratu vyše 128 miliónov eur

Futbalista Arsenalu Londýn Gabriel Martinelli (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase 17. kola anglickej Premier League FC Arsenal – West Ham United v Londýne v stredu 15. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Ide o rapídny nárast deficitu, keďže za rok 2019/2020 hlásil účastník Premier League schodok menej než 60 miliónov eur.

Londýn 28. februára (TASR) - Anglický futbalový klub FC Arsenal zaznamenal v minulom finančnom roku v dôsledku pandémie koronavírusu rekordnú stratu viac ako 128 miliónov eur. Ide o rapídny nárast deficitu, keďže za rok 2019/2020 hlásil účastník Premier League schodok menej než 60 miliónov eur.

"Výsledky finančného roka boli značne ovplyvnené pandémiou koronavírusu, ktorá spôsobila, že väčšina zápasov sezóny 2020/2021 sa hrala za zatvorenými dverami," citovala agentúra AFP z oficiálneho vyhlásenia Arsenalu, ktorý v danom ročníku odohral za účasti fanúšikov len dve stretnutia. Tržby z predaja lístkov mu klesli približne o 90 miliónov eur (95 percent) a najvyššej finančnej strate nezabránilo ani dobrovoľné zníženie platov zo strany hráčov o 12,5 percenta.

V pondelok londýnsky klub oznámil aj štvorpercentné zvýšenie ceny vstupeniek počas budúcej sezóny: "Zvýšenie cien sa nikomu nepáči a toto rozhodnutie nebolo jednoduché. Vzhľadom na kontinuálne sa zvyšujúce náklady však musíme zvyšovať aj naše príjmy."