Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arsenal zdolal v derby Chelsea, Tuchel vzal prehru na seba

Hráč Arsenalu Emile Smith Rowe oslavuje úvodný gól do bránky Chelsea v 36. kole anglickej ligy Premier League FC Chelsea - FC Arsenal v Londýne 12. mája 2021. Foto: TASR/AP

O osude duelu sa rozhodlo už v 16. minúte, keď sa po veľkej chybe Jorginha presadil Emile Smith Rowe.

Londýn 13. mája (TASR) - Futbalisti Arsenalu uspeli v stredajšom londýnskom derby na štadióne Chelsea 1:0 a skomplikovali súperovi boj o prvú štvorku najvyššej anglickej súťaže. Domáci sa síce po 36. kole držia na štvrtej priečke, ale ich zaváhanie dalo nádej najbližším prenasledovateľom, najmä FC Liverpool, ktorý disponuje dvoma zápasmi k dobru.

Šampión z predchádzajúcej sezóny sa vo štvrtok predstaví na štadióne Manchestru United a v nedeľu nastúpi na pôde zostupujúceho West Bromwichu Albion. Pokiaľ v oboch prípadoch zvíťazí, dve stretnutia pred koncom bude za Chelsea zaostávať o jediný bod. "Možno sme si zaslúžili takýto budíček a niečo sa z toho naučíme," komentoval prehru tréner Chelsea Thomas Tuchel pre portál BBC.

Po náročnom programe, keď jeho zverenci vyradili v semifinálovom dvojzápase Ligy majstrov Real Madrid a v Premier League triumfom na trávniku Manchestru City nakrátko oddialili korunováciu nového anglického majstra, doprial nemecký kouč odpočinok viacerým dôležitým hráčom. Sedem zmien v základnej zostave v porovnaní so súbojom so City však po konečnom hvizde ľutoval: "Za prehru preberám plnú zodpovednosť. Hnevám sa na seba, že som spravil toľko zmien. Nevedel som, čo sa stane, na ihrisku akoby sme to neboli my. Nemôžeme očakávať, že zvíťazíme, ak sa v zápase nebudeme stopercentne sústrediť. Nie som spokojný s tým, čo som videl na hracej ploche. Môj diel viny je zloženie zostavy, ale výkon samotný je druhá vec."

O osude duelu sa rozhodlo už v 16. minúte, keď sa po veľkej chybe Jorginha presadil Emile Smith Rowe. Arsenal vďaka tomu slávil dve víťazstvá nad Chelsea v jednom ročníku anglickej ligy prvýkrát za sedemnásť rokov. "Kanonieri" uspeli v treťom stretnutí za sebou, no stále im hrozí, že po prvý raz za 27 sezón budú chýbať v európskych súťažiach. Na ôsmej pozícii zaostávajú za siedmym Tottenhamom o bod, severolondýnsky rival má zápas k dobru. "Dosiahli sme veľké víťazstvo na pôde fantastického tímu. Thomas Tuchel odvádza v Chelsea skvelú prácu, jeho mužstvo má obrovskú kvalitu a hrá organizovane. Od začiatku sme ukázali správny prístup a chuť po víťazstve. Podporili sme to aj zábleskmi mimoriadnej kvality. Skórovali sme a potom sme museli dlho brániť najtesnejší náskok. Na to potrebujete veľkú odolnosť a aj trocha šťastia, a to sme mali," zhodnotil tréner Arsenalu Mikel Arteta.