Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Arsenal zvíťazil na trávniku Leicesteru a pokračuje v šnúre triumfov

Hráč Arsenalu Gabriel Magalhaes (vpredu) oslavuje úvodný gól vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League Leicester City - FC Arsenal v Leicesteri 30. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Manchester City druhýkrát v sezóne prehral.

Londýn 30. októbra (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea si poradili s Newcastlom United na súperovom trávniku hladko 3:0 v sobotňajšom stretnutí 10. kola anglickej Premier League. Zlepšili si pozíciu na čele tabuľky, keďže dvaja ich hlavní prenasledovatelia FC Liverpool i Manchester City zaváhali. V bránke Newcastlu sa neobjavil Martin Dúbravka, ktorý sedel na lavičke.

Liverpool nezvládol domáci súboj s Brightonom. Po polhodine viedol 2:0, no napokon získal iba bod za remízu 2:2. Na góly Jordana Hendersona a Sadia Maneho stihol ešte do prestávky odpovedať exportnou strelou Enock Mwepu. O vyrovnanie sa postaral Leandro Trossard, ktorý stál na konci ukážkového protiútoku.

Manchester City si pripísal iba druhú prehru v súťaži a prvú po ôsmich dueloch, keď podľahol doma Crystal Palace 0:2. Londýnsky klub otvoril skóre v 6. minúte, keď sa po rýchlom prechode do útoku presadil Wilfried Zaha. V úplnom závere pridal poistku Conor Gallagher, ktorý zužitkoval, že "Cititens" hrali celý druhý polčas oslabení vinou červenej karty Aymerica Laporteho.

Watford v zostave aj so slovenským stredopoliarom Jurajom Kuckom neuspel v dôležitom súboji o záchranu a prehral doma so Southamptonom 0:1. V tabuľke mu patrí 16. priečka tri body nad zónou zostupu.

Hráči Arsenalu Londýn zvíťazili na pôde Leicesteru 2:0. Oba góly dokázali dať už v úvodnej dvadsaťminútovke. V 5. minúte otvoril skóre po rohovom kope stopér Gabriel, druhý gól pridal v 18. minúte po rýchlom protiútoku Emile Smith Rowe. Arsenal po slabšom vstupe do sezóny neprehral v lige sedem duelov za sebou. Leicester nebodoval po štyroch stretnutiach.

Manchester United spoznal po štyroch dueloch opäť pocit z víťazstva, keď zdolal Tottenham Hotspur 3:0 na súperovom ihrisku. "Kohúti" po dobrom štarte do sezóny prehrali už v piatom stretnutí z predchádzajúcich siedmich.


Premier League - 10. kolo:

FC Burnley - FC Brentford 3:1 (3:0)

Góly:
4. Wood, 32. Lowton, 36. Cornet - 79. Ghoddos



FC Liverpool - Brighton & Hove Albion 2:2 (2:1)

Góly:
4. Henderson, 24. Mane - 41. Mwepu, 65. Trossard



FC Watford - FC Southampton 0:1 (0:1)

Gól:
20. Adams

/J. Kucka (Watford) odohral celý duel a videl ŽK/



Manchester City - Crystal Palace 0:2 (0:1)

Gól:
6. Zaha, 88. Gallagher. ČK: 45.+2 Laporte (City)



Newcastle United - FC Chelsea 0:3 (0:0)

Góly:
65. a 77. James, 79. Jorginho

/M. Dúbravka (Newcastle) sedel na lavičke/


Leicester City - FC Arsenal 0:2 (0:2)

Góly:
5. Gabriel, 18. Smith Rowe



Tottenham Hotspur - Manchester United 0:3 (0:1)

Góly:
39. Cristiano Ronaldo, 64. Cavani, 87. Rashford