Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Arsenalu sa rozplýva sen o LM, Arteta: Newcastle bol stokrát lepší

Mikel Arteta, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Newcastle nastúpi na záver ročníka na pôde Burnley, ktoré bojuje o záchranu.

Londýn 17. mája (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn prišli v pondelok s vysokou pravdepodobnosťou o možnosť štartu v najbližšej edícii Ligy majstrov. V zápase predposledného 37. kola Premier League prehrali 0:2 na ihrisku Newcastlu United, v ktorého bránke vychytal čisté konto Slovák Martin Dúbravka.

"Kanonieri" si pripísali druhú prehru za sebou, predtým podľahli aj hlavnému konkurentovi v boji o miestenku do Ligy majstrov Tottenhamu 0:3. V tabuľke im patrí 5. priečka s dvojbodovým mankom a majú o 15 gólov horšie skóre ako ich severolondýnsky rival. Tottenhamu stačí v nedeľu remizovať s posledným tímom súťaže Norwichom a skončí na 4. mieste. "Newcastle si jednoznačne zaslúžil zvíťaziť. Od prvej minúty bol lepší. My sme neprišli na ihrisko s ničím. Za normálnych okolností zvyknem obhajovať našich hráčov. Teraz je to veľmi ťažké. Newcastle hral stokrát lepšie ako my," povedal tréner Mikel Arteta podľa agentúry DPA.

Arsenal nastúpi na záver sezóny doma proti Evertonu, ktorý ešte nemá istotu záchrany. "Potrebujeme zvíťaziť a prehru súpera. Stále je tu možnosť a za každú cenu sa musíme pripraviť na to, že nastane. Musíme prehltnúť tú trpkosť a opäť sa vrátiť do práce," prízvukoval Arteta.

Príchod nových majiteľov zo Saudskej Arábie bol pre Newcastle vzpruha, v kalendárnom roku 2022 získali viac bodov v domácej súťaži iba Manchester City a FC Liverpool. "Celkovo sme predviedli skvelé predstavenie, ani na chvíľu sme nepoľavili. V lete však musíme tvrdo pracovať a vylepšiť všetko. Toto je veľký klub a má ambície. Vieme, že nestačí o tom iba hovoriť, ale musíme sa sústrediť, aby sme ich vedeli naplniť," uviedol tréner Eddie Howe.

Newcastle nastúpi na záver ročníka na pôde Burnley, ktoré bojuje o záchranu. Momentálne mu vo vyrovnanom strede tabuľky patrí 12. priečka, no môže sa ešte teoreticky posunúť aj na 9. Európske súťaže však už v nasledujúcej sezóne určite hrať nebude.