Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

AS Trenčín angažoval holandského stredopoliara Koolwijka

Novou tvárou v kabíne slovenského futbalového fortunaligistu AS Trenčín je Holanďan Ryan Koolwijk. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar podpísal s vedením klubu kontrakt do konca sezóny a k tímu sa pripojil počas prvého tréningu, Foto: TASR

Novou tvárou v kabíne slovenského futbalového fortunaligistu AS Trenčín je Holanďan Ryan Koolwijk.

Trenčín 26. januára (TASR) - Novou tvárou v kabíne slovenského futbalového fortunaligistu AS Trenčín je Holanďan Ryan Koolwijk. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar podpísal s vedením klubu kontrakt do konca sezóny, informovala oficiálna internetová stránka AS.

Rodák z Rotterdamu, ktorý má surinamský pôvod, obliekal dosiaľ dresy Exelsioru, NEC Nijmegen a FC Dordrecht, pričom v 135 zápasoch najvyššej holandskej súťaže vsietil osem gólov. V druhej lige má na svojom konte 74 štartov a deväť presných zásahov. Počas pôsobenia v Excelsiore a Nijmegene nosil kapitánsku pásku.

"O hráčovi máme podrobné informácie nielen z pohľadu športovej výkonnosti. Veríme, že zapadne nielen do nášho systému, ale aj do kabíny," povedal pre webstránku trenčianskeho klubu generálny manažér AS Róbert Rybníček. "Vieme, že podobní hráči sa z pohľadu našej filozofie hľadajú ťažko. Jeho mentalita a fyzické dispozície sú však pre nás nesmierne dôležité aj z hľadiska stratégie doplnenia kádra a ďalšieho vývoja. Skúsenosti a výška 195 cm nám pomôžu aj pri štandardných situáciách. Práve tam máme z pohľadu našej analýzy nedostatky. Preto sme neváhali využiť služby tohto hráča. Sme presvedčení, že jeho prítomnosť pomôže napredovať nielen mužstvu, ale aj našim mladým, talentovaným hráčom."

Skúsený stredopoliar sa na pôsobenie pod Čákovým hradom teší. Oslovila ho nielen vízia klubu, ale aj ambícia hrať opäť v pohárovej Európe. "Absolvoval som rozhovor s pánom La Lingom. Jeho slová ma oslovili a preto som dnes v Trenčíne. Páči sa mi filozofia klubu, ciele a taktiež mladý tím. Som presvedčený, že v mužstve, ktoré sa snaží hrať kombinačný futbal, sa budem veľmi dobre cítiť," povedal pre astrencin.sk Koolwijk. "Viem, prečo prichádzam, aké sú očakávania klubu. Chcem pomôcť tímu svojimi skúsenosťami. Verím, že odohráme veľa dobrých zápasov." Pri rozhodovaní zavážila aj komunikácia s bývalým spoluhráčom z Nijmegenu Samuelom Štefánikom. "O Trenčíne hovoril len v dobrom. Povedal mi veľa pozitívneho o atmosfére a ľuďoch v klube. Dodal, že sa mi bude určite páčiť. Dá sa povedať, že mi uľahčil rozhodovanie," dodal Koolwijk.