Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

AS Trenčín remizoval s Duklou Banská Bystrica 1:1

Trenčínu chýbala jednoduchá hra a strelecká efektivita, myslí si tréner Adrián Guľa.

Trenčín 20. októbra (TASR) - AS Trenčín remizoval s Duklou Banská Bystrica 1:1 v 13. kole Corgoň ligy.

Domáci sa od začiatku snažili súpera prevýšiť kombinačnou hrou a v prvom polčase sa im to čiastočne aj darilo. Ich úvodné dobré pokusy minuli súperovu bránu len tesne, ale v 23. minúte Trenčín oku lahodiacu akciu takmer na jeden dotyk zakončil Diazovou úspešnou hlavičkou zblízka do siete. Hostia sa sústredili prevažne na bránenie a ich ojedinelé útočné pokusy sa zväčša končili ofsajdmi.

Aj po zmene strán držali taktovku v rukách domáci, ktorí svoju výraznú prevahu však nedokázali zužitkovať napriek viacerým sľubným príležitostiam. Pykali za to v 69. minúte, kedy sa hosťom vydaril rýchly protiútok zakončený Ferenčíkovou presnou strelou. Týmto prekvapujúcim úderom hostia odrazili trenčiansku ofenzívnu prevahu a v závere už takticky udržali súpera na dištanc. Trenčín doplatil na nevyužívanie šancí. Hostia vyťažili z minima maximum.

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Začali sme veľmi dobre a vyústením našej snahy bol strelený gól po vynikajúcej kombinačnej akcii. Tento gól nám však akosi ublížil, pretože v ďalšom priebehu sme začali loptu viac držať a našej hre chýbala jednoduchosť. Neboli sme ani dostatočne efektívni s využívaním množstva dobrých streleckých príležitostí. V našej hre síce nechýbala myšlienka a snaha, ale v niektorých častiach zápasu sme neboli dostatočne koncentrovaní."

Norbert Hrnčár, tréner Bystrice: "Sme určite radi, že sa nám podarilo získať bod, pretože sme vedeli, že Trenčín je na svojej umelej tráve vždy veľmi silný. Mrzí ma len to, že sme nedokázali dotiahnuť niektoré naše sľubné príležitosti, ktoré sme si dokázali vypracovať v otvorenej obrane súpera. Dokázali sme ustáť trenčiansky tlak a s našim výkonom môžeme byť spokojní."

Sumár:
AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica 1:1(1:0)


Góly: 23. Diaz - 69. Ferenčík,
Rozhodoval: Chmura, ŽK: Da Silva, Štefánik, Čögley - Savič, Belic,
Počet divákov: 2212
Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák - Godál, Da Silva, Kleščík, Čögley (75. Mazan) - Baez (83. Mazáň) - Mondek, Diaz (75. Lobotka), Štefánik, Holúbek - Depetris

FK Dukla Banská Bystrica: Belic - Turňa, Gyömbér, Chrappan, Savič - Hlinka - Brašeň, Ferenčík (86. Podstavek), Považanec, Pančík - Slančík (55. Rejdovian, 82. Sachňuk)