Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

AS Trenčín remizoval s Podbrezovou 1:1 v 22. kole

Na snímke sprava v súboji o loptu Ján Minárik (Žilina) a Christián Steinhübel (Liptovský Mikuláš) v zápase 22. kola Fortuna ligy vo futbale MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina v sobotu 4. marca 2023 v Poprade. Foto: TASR- Daniel Stehlík

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy v Poprade nad posledným tímom tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 a vybojovali si miestenku v skupine o titul.

Trečnín 4. marca (TASR) - Futbalisti AS Trenčín remizovali v 22. kole Fortuna ligy so Železiarňami Podbrezová 1:1. Domáci viedli od 45. minúty po góle Patrika Bajnoviča. Bod pre hostí zachránil vo štvrtej minúte nadstaveného času Marek Bartoš.



22. kolo FL:

AS Trenčín - Železiarnre Podbrezová 1:1 (1:0)

Góly: 45. Bainović – 90+4. M. Bartoš. Rozhodovali: Očenás – Vass, Pacák, ŽK: Oladoye, Gajdoš – Špyrka, Bartoš

zostavy:

Trenčín: Kukučka – Yem, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – Bainović (82. Dos Santos), Oladoye (82. Pires), Gajdoš – Kmeť (65. Azango), Kupusović (75. Okunola), Soares

Podbrezová: Ludha – M. Bartoš, Bakaľa, Grešák – Šikula (67. Blahút), Faško (67. Kukoľ), Bariš, Ďatko – Špyrka (58. Sangare), Kuzma (67. Kabongo), Pavúk.


Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy v Poprade nad posledným tímom tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 a vybojovali si miestenku v skupine o titul.

V základnej časti obsadili Žilinčania piatu priečku. Liptovský Mikuláš čaká v desaťkolovej nadstavbe tvrdý boj o záchranu, na ktorú stráca desať bodov.



MFK Tatran Lipovský Mikuláš - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 19. Dedič - 21. Jambor, 86. Kaprálik, ŽK: Tumma, Diviš, Župa - Kaprálik, ČK: 29. Tumma (L. Mikuláš), rozhodovali: Dohál - Halíček, Štofik, 395 divákov.

Liptovský Mikuláš: Sváček - Diviš, Pavišič (34. Bedecs), Tumma, Spyčka - Nečas, Gerát, Laura (81. Jendrišek) - Gaži (68. Župa), Dedič (81. Bartoš), Steinhübel (68. Staš)

Žilina: Belko - Leitner, Stojčevski, Nemčík - Kopásek (77. Javorček), Minárik (85. Sauer), Iľko, Bari - Kaprálik, Jambor, Galčík (66. Ďuriš)


Hlas po zápase:

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny /zdroj mskzilina.sk/: "Vedeli sme, aké náročné to dnes bude. Chceli sme hrať našu hru, no nedarilo sa nám to. Boli sme nepresní, tlačil nás čas a bolo vidieť na hráčoch ťarchu zodpovednosti. Zväzovalo nám to nohy, chýbali princípové veci, riešili sme veci zbrklo. Z toho pramenili chyby, pri ktorých nás podržal Belo. Futbal nás dnes odmenil za to, ako pracujeme a ako náročne sa snažíme hrať a aký ambiciózny tím máme. Dnes to nebol nadpriemerný duel, šancí bolo menej na oboch stranách. Napokon sme boli šťastnejší. Konečné postavenie nám dáva priestor na to, aby sme mohli hrať v ďalších stretnutiach pokojnejšie. Ale aj duely ako tie dnešné sú potrebné pre rast hráča. Dnes to chalani vybojovali, čo sa tiež cení. Ideme ďalej, do novej kapitoly tímu. Sme radi, že môžeme hrať znova atraktívnu skupinu o titul."

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zvíťazili v sobotňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy na pôde MFK Skalica 2:1 a prebojovali sa do nadstavbovej skupiny o titul.

Postúpili do nej zo 6. miesta, keď využili prehru Ružomberka s Dunajskou Stredou 0:1. Vicemajster po nej klesol až na siedme miesto.

Skalica obsadila predposlednú 11. priečku, pred Liptovským Mikulášom má desaťbodový náskok.



MFK Skalica - MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:0)

Góly: 65. Yao - 62. Polievka (z 11 m), 69. Balič, ŽK: Hurtado, Blažek, Hollý, Rudzan - Richtárech, Polievka, rozhodovali: Glova - Vitko, Zemko

Skalica: Junas - Rudzan, Hurtado, Blažek, Krčík - Nagy, Hollý (86. Mášik), Yao, Fábry (75. Švec), Morong (75. Vlasko) - Medved (86. Haša)

Banská Bystrica: Hruška - Gorosito, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský (58. Káčerík) - Pišoja, Balič, Ľupták (58. Slávik), Richtárech - Rymarenko (86. Hanes), Polievka (90.+1 Franko)


V sobotňajšom stretnutí záverečného 22. kola základnej časti futbalovej Fortuna ligy remizoval MFK Zemplín Michalovce s FC ViOn Zlaté Moravce 0:0. Oba tímy budú účinkovať v skupine o udržanie sa, na konte majú zhodný počet 23 bodov a patrí im v tabuľke 8., resp. 9. priečka.



MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 0:0

ŽK: Slebodník, Qose, Kanu (všetci Michalovce), rozhodovali: Kružliak - Jánošík, Kuba

Michalovce: Száraz - Kotula, Marjanovič, Volanakis, Magda - Slebodník (46. Vaško), Njie, Pena - Jánošík, Kanu, Adekunle (73. Qose)

Zlaté Moravce: Lukáč - Suľa, Pintér, Šuvalija, Čonka - Sloboda (61. Ďubek), Bednár - Almeida (82. Čerepkai), Duga, Vestenický (8. Pinte) - Ikugar


Hlasy trénerov /zdroj: mfkzemplin.sk/:

Norbert Hrnčár, tréner Michaloviec: "Očakával som bojovné stretnutie a také aj bolo. Vedel som, na akom teréne budeme hrať. Bol to zápas o jednom góle. Keby ho dali Zlaté Moravce, vyhrali by oni, keby sme ho strelili my, tak tri body by ostali u nás. Futbalová kvalita by sa ukázala na lepšom teréne, pretože veľa našich hráčov stráca na svojej identite tým, že musia hrať na takom ťažkom ihrisku. To však neovplyvníme, som rád, že sme to v defenzíve zvládli na nulu. Škoda, že sme nedali žiadny gól."



Ivan Galád, tréner Zlatých Moraviec: "Bol to zápas, v ktorom hráči ukázali viac bojovnosti ako futbalovej kvality, preto sa skončil výsledkom 0:0. Som presvedčený, že na lepšom teréne by bolo 2:2. Nie sme spokojní s remízou, žiadny tréner by nebol spokojný s tým, že sa zápas skončí bezgólovou remízou."