Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

AS Trenčín remizoval s rezervným tímom Ajaxu Amsterdam 1:1

Ilustračné foto Foto: TASR

V tréningovej akadémii štvornásobného európskeho šampióna viedli zverenci trénera Adriána Guľu po prvom polčase 1:0, keď sa presadil v 36. minúte Karol Mondek.

Amsterdam 9. októbra (TASR) - Futbalisti slovenského corgoňligistu AS Trenčín remizovali v utorňajšom prípravnom zápase s rezervným tímom Ajaxu Amsterdam 1:1.

V tréningovej akadémii štvornásobného európskeho šampióna viedli zverenci trénera Adriána Guľu po prvom polčase 1:0, keď sa presadil v 37. minúte Karol Mondek. V druhom polčase vyrovnal Rits.

Podľa informácie na oficiálnom webe Trenčanov, Ajax postavil tím zostavený z hráčov rezervy a prvého mužstva, ktorí nedostávajú toľko príležitostí. Na lavičke sedeli Gery Vink a John Bosman. Zápas sledovali viaceré osobnosti Ajaxu ako Johan Cruyff, bratia De Boerovci, Piet Schrijvers alebo Marc Overmars.


Výsledok:
Ajax Amsterdam "B" - AS Trenčín 1:1 (0:1)
Góly:
76. Rits - 37. Mondek

Ajax: Schmitz - Ebecilio, Nieuwpoort (46. Schenk), Bonevacia, Hawkins - Schöne, Enoh (46. Busse), Sporkslede (46. Rits) - Boerrigter, Hoesen, Arica (61. Van Kessel)

Trenčín: Volešák (85. Šemrinec) - Godál, Ramón, Kleščík, Čögley - Baéz (46. Adi) - Štefánik (73. Opatovský), Díaz - Mondek, Depetris (81. Frimmel), Kubík


Hlasy po zápase (zdroj: www.astrencin.sk):

Gery Vink, tréner rezervy Ajaxu: "Bol to pekný zápas dvoch tímov, ktoré vyznávajú útočnú hru. Páčil sa mi spôsob hry Trenčína a jeho rozostavenie na ihrisku. AS sme dali veľa miesta v strede poľa a preto si vypracoval viacero šancí. Najmä úvod druhého polčasu mali silný. Aj pre nás to bol užitočný zápas."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: "Zápas sme mali vyhrať. Mali sme na to dostatok možností. S odstupom času a triezvejšou hlavou však prevládajú super pocity z dobrého stretnutia. Pre chlapcov to bola veľká skúsenosť. Na vlastnej koži mohli zažiť ako takýto tím pracuje. Budeme z toho vychádzať do krátkej budúcnosti. Dnes sme videli, čo robí futbal futbalom. Je to aktivita, agresivita, pressing a dobrá prihrávka. Sme radi, že sme sa nestratili a v určitých úsekoch sme boli dokonca dominantní. Súper bol silný na lopte a vyhľadával ťažké situácie. Bolo vidieť, že tam je už nejaká nadstavba."